M/S «FARASAHEL 1»

Båtservice Mandal AS overleverte et cruisesupply fartøy, M/S «FARASAHEL 1», til Iran Investment Co., Teheran, Iran 4. juli 2008. Fartøyet er bygget etter design av Sivilingeniør Ola Lilloe-Olsen.

Det var i september i fjor at ordren ble innhentet, og prisen er rundt NOK 50 millioner for det 29,45m store fartøyet. Båten med kapasitet på oppunder 100 personer skal frakte arbeidere ut til oljeriggene. Verftet opplyste da kontrakten ble inngått at oljeselskapene ønsker å bruke mer båt for å frakte arbeiderne ut til riggene med begrunnelse at helikopter er dyrt og tar begrenset antall personer.

M/S «FARASAHEL 1»
Hoveddata:
Lengde o.a. 29,45 m
Lengde b.p.p. 28,60 m
Bredde 9,00 m
Dybde i riss h.dk. 2,85 m
Dypgående 1,80 m
Passasjerkap. ca. 96
IMO 9520558

Maskineri
Fremdriftsmaskineriet består av to MTU 12V 2000 dieselmotorer som er koblet til to Servogear HD 295 HR propellanlegg via reduksjonsgear av samme fabrikat. Servicefart er ca. 28 knop.
Manøversystem er type Kobelt, og styremaskin er fra Scana Mar-El. Katamaranen har to baugthrustere fra MB Hydraulikk hver på 60 kW.
Hjelpemaskineriet utgjøres av to Nogva Deere motorer hver på 52 kW og Stamford generatorer.
Isoleringsarbeidet er utført av Norisol AS, Novenco har levert ventilasjonsanlegget og brannslukkingssystemet i maskinrommet er type Novec 1230.

Diverse
Hydromega har levert diverse hydraulikk og ankerspill, og vinduer er leveranse fra Colt Industrier. Bergen Hydraulic har levert kran, lanterner er fra Tranberg og lyskastere kommer fra Norselight. Redningsutstyret samt anker og kjetting er levert av Erling Haug AS.
Leveransen av passasjerstoler er fra West Mekan, og innredningen er utført av Haugland Miljø Innredning. Sørlandets Aluminiumprodukter har levert styrehusstoler.
Elektriske og elektroniske installasjoner er utført av AS Elektrisk, mens Norcon Engineering har levert alarmanlegg for maskineriet.

Båtservice Mandal AS skal levere tre crew båter til Iran med bnr. 75, 76 og 77 (sistnevnte bygges i Iran) for levering i august. Deretter kommer bnr. 78 som er en 29m katamaran til Iran i desember før bnr. 79 skal leveres til Osloferger i februar 2009.

DEL