MS «Erlend»

Selfa Båt Trondheim AS overleverer en Selfa Kystsjark 35’ til Raymond Olsen, Berlevåg, 21. oktober som verftets byggenummer 130.

Båten er bygget i glassfiberarmert polyester, GRP. Sjarken har utvendig og innvendig styreposisjon, dørkvarme og defrosteranlegg. Båten har levegg på babord side av aluminium og presenning og er ombygget med messe på dekk (styrehus).

Hoveddata:
Lengde o.a. ........................... 10,65 m
Bredde .................................... 3,60 m
Dypgående...............................1,60 m

Bunkerskapasiteten er 1000 liter fordelt på to tanker, ferskvannskapasiteten er på 450 liter og fartøyets dødvekt 10 tonn. Båten er utstyrt for en besetning på to.

Maskineri
M/S «Erlend» er utrustet med en Nogva/John Deere dieselmotor, som yter 154 hk v/2300 o/min. 6,8 l., koblet til et Nogva hydraulisk vribart 3-bladet propellanlegg med vingediameter på 950 mm via et Nogva AGF 1131 reduksjonsgear med oversetning 4,2:1. Styremaskinen er et Sleipner fabrikat.

Spylepumper er fra Johnson Pump, og tankpeileanlegget er fra Wema International levert av O. SSolhaug. Motorrommet er brannsikret med et anlegg fra Eltek Fire & Safety AS, Bergen.

Diverse
Linekveiler er fra Lorentzen type 1-10-1A søylemontert, og vinduer er fra Colt Industrier AS, Tvedestrand. Libra Plast har levert plastdører, lanterner er fra Hellanor, Oslo og lyskastere Seematz på 250 W fra O. S. Solhaug. Erling Haug har levert en RFD-flåte for fire personer. Malingsfabrikant er Reichhold.

Møbler og innredning er som vanlig i hovedsak utført av verftet selv, men innredningspanelene er fra Combi Craft, og Byggmester Steinar Jensen har levert innredningsdører. Det er installert en Uniflame (gass)bysseovn levert av Rasmussen Engros.

Elektrisk og elektronisk installatør har vært verftet selv. I styrehuset er det montert Simrad Robertson autopilot, Anritsu radar fra Simrad, Skipper ekkolodd fra Skipper Electronics AS, Sailor VHF, Seiwa Explorer navigator og antenner fra O.S. Solhaug.