M/S «DOLMEN»

– oppdrettskatamaran fra Moen Marin

Moen Marin AS, Kolvereid leverte oppdrettskatamaranen «DOLMEN» til Midt-Norsk Havbruk den 20. mars 2015. Båten er av typen NabCat 1350.

Fra basen i Vikna drifter Midt-Norsk Havbruk ti konsesjoner for marin produksjon – fra Osen og Flatanger i sør til Vikna og Nærøy i nord.

Fartøystypen er designet for å betjene oppdrettsanlegg som fôrings- og servicefartøy. Katamaranen er bygget i aluminium i henhold til DNV Nordisk Båtstandard og har helsveisede spant for økt styrke, helisolert maskinrom og helkledde innvendige rekker for enket renhold og desinfisering. «DOLMEN» har følgende hoveddata:

Lengde o.a. ……………………………………………………………………………………………… 13,50 m

Bredde …………………………………………………………………………………………………….. 7,50 m

Lastekap. ……………………………………………………………………………………………………… 30 t

Maskineri

Fremdriftsmaskineriet består av to stk. John Deere dieselmotorer som hver utvikler 375 hk og som er koblet til to Twin Disc reduksjonsgear. Fartøyet er utrustet med en Sleipner sidepropell for å kunne oppnå best mulige manøvreringsegenskaper. Fart er ca. 13/15 knop uten last. Nødaggregatet er på 17,5 kW.

Dekk

På dekk er montert en Palfinger kran på 32 t/m og to capstans på 3 tonn henholdsvis 5 tonn. Båten er utstyrt med 6-personers redningsflåte. Fartøyet har alarmsystemer for vanninntrenging og brann.

Moen Marin AS har ytterligere seks NabCat 1350 og seks NabCat 1499 i produksjon, og de fleste skal leveres til norske oppdretts- og serviceselskaper.