M/S «BUAODDEN»

Sletta Verft AS, Mjosundet overleverte garnbåten M/S «BUAODDEN» som byggenummer 113 til Hans Ole Inderhaug, Bud 27. juni 2008.

Båten er bygget med bulbbaug og tverrhekk med 12,99m lengde og er rigget for garnfiske. Astrup har levert aluminiumsmaterialene, og fartøyet har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 12,99 m
Bredde p.sp. 5,15 m
Dybde i riss h.dk. 2,80 m

Maskineri
Fremdriften besørges av en Nogva Scania DI 12 59M dieselmotor som utvikler 350 hk v/1800 o/min og er koblet til en Nogva propell med diam. 1300 mm via Nogva HC-258 reduksjonsgear med oversetning 3,95:1.
Båten har Sleipner styremaskin og er utstyrt med Sleipner sidepropell. Hjelpemotor er type Perkins 403C, og generator er av Leroy Somer fabrikat. Jabsco har levert pumper.

Diverse
Isolering av lasterom er utført av R&M Ship Interior. Rapp Hydema Syd har levert garngreieapparat og garnstopper, og kran er type Maxilift 350H. Erling Haug har stått for leveranser av anker- og fortøyningsutstyr. Colt Industrier har levert vinduer, og Nor-Pro har fremskaffet både utvendige og innvendige dører.
Fartøyet er oppmalt med produkter fra International Maling, og arbeidet er utført av Grip Maling. Fibo innredningspaneler er anvendt på innvendige skott, Troldmyr Møbelfrabrikk har levert møbler og komfyr er merke Pyro. Styrehusstol er fra Sørlandets Aluminiumprodukter.
Elmarin AS har utført de elektriske og elektroniske installasjonsarbeidene.

Sletta Verft AS har levert bnr. 115 en arbeidsbåt til Salmar Farming og bnr. 117 en arbeidsbåt til Arne AS, begge presentert annet sted i dette nr., og skal videre levere bnr. 116 og bnr. 119, arbeidsbåter til Salmar Farming i september hhv. oktober og bnr. 118 til Surnadal Sjøservice i november.

DEL