M/S «BLÅSVÆR»

– arbeidskatamaran fra Sletta Verft

M/S Blåsvær

 

Frøy Akvaservice AS, Sistranda overtok arbeidskatamaranen «BLÅSVÆR» på 14,9 meter som Sletta Verft sitt byggenummer 151 den 16. september 2015.

Fartøyet med kjenningsignal LG9123 er bygget i aluminium med materialer levert av Astrup og E.A. Smith. Fartøyet har Trondheim som hjemstedshavn.

M/S «BLÅSVÆR»

Hoveddata:

Lengde o.a. ……………………………………………………………………………………………………………………. 14,96 m

Bredde største ……………………………………………………………………………………………………….. 7,51 m

 

Maskineri

Fremdriftsmaskineriet består av to Scania DI 12 65M dieselmotorer som hver utvikler 370 hk, 2 stk. Nogva HC-168 reduksjonsgear og 2 stk. Nogva 4-bladete propeller. Strømforsyningen besørges av et Nanni QLS 13T aggregat på 10,3 kW. Styremaskin er av Sleipner fabrikat, og sidethruster av type S35-80 kommer fra Nic. Haugrønning. Manøverkabler hører inn under Nogva leveransene.

Pumper er fra ERR, Rule og Johnson, og Wangsmo er leverandør av maskinromsvifter. GS Hydro har supplert slanger, koblinger og rørdeler. Erling Haug har levert pulver/CO2 brannslukkingsutstyr, mens motoromslukker er fra Sleipner Motor.

 

Diverse

Katamaranen er utstyrt med en Palfinger PK 40002 kran, levert av Bergen Hydraulic som også står for hydrauliske ventiler og hydraulikk olje/filtre. Capstans på 1 t henholdsvis 5 tonn er Lorentzen leveranser. Erling Haug har levert anker/kjetting og diverse fortøyningsutstyr, samt diverse redningsutstyr.

Vindusleveransen kommer fra Ertec, og Varde har levert utvendige dører. Redningsflåten er av Viking fabrikat. Overflatebehandling er utført med Carbomastic primer, Carbothane toppstrøk og Starwide bunnstoff.

I innredningen har Troldmyr hatt leveranser, og innredningsdørene er fra Libra-Plast. Univa og Brødrene Dahl har besørget sanitærutstyr.

Elmarin har tatt seg av elektro- og elektronikk installasjonene.

Sletta Verft har flere leveringer utover vinteren.

DEL