M/S «BJØRØYFISK»

Sletta Verft AS, Mjosundet kunne 10. mars overlevere oppdrettskatamaranen M/S «BJØRØYFISK» til Bjørøya Fiskeoppdrett AS, Flatanger som byggenummer 114. Båten er bygget i aluminium og kommer opp i 18 knops fart.

Bjørøya Fiskeoppdrett har tre matfiskkonsesjoner i Flatanger kommune og har en avtale om samdrift med Midt-Norsk Havbruk.
M/S «BJØRØYFISK» skal håndtere notskifte og inspeksjon, samt utskifting av fortøyninger. Båten har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 14,98 m
Bredde p.sp. 7,00 m

Maskineri
Fremdriften besørges av to Nogva Scania DI 12 65M dieselmotorer på 370 hk hver som driver Nogva 1131 propell med diam. 950 mm via Nogva reduksjonsgear med oversetning 2,48:1. Båten har Tenfjord styremaskin og 2 x Petter sidepropeller hver på 30 hk. En Perkins 403C 15G hjelpemotor fra Namdal Maritime m/Stamford generator sørger for strøm ombord. Pumpeleveransene er fra Leif H. Strøm og Jabsco.

Diverse
Colt Industrier har levert vinduer, og viskere er fra Roca. Leif H. Strøm har supplert defrosteranlegg. Grip Maling har utført malerarbeidet med produkter fra International Maling, levert av Roja. Nor-Pro har levert utvendige dører.
Lorentzen Hydr. og Mek. Verksted har levert 2 stk. capstans på 5 tonn henholdsvis 1 tonn. Kranen er av Palfinger fabrikat type PK32080 på 30,5 t/m, levert av Bergen Hydraulic, og Erling Haug har hatt leveranser som 50 kg Hall anker, fortøyningsutstyr og brann- og sikkerhetsutstyr.
Byggma har levert Fibo innredningspaneler, og innredningsarbeidene er utført av verftet. Møbler kommer fra Troldmyr Møbelfrabrikk, mens Nor-Pro har forestått innredningsdører. Styrehusstol er fra Sørlandets Aluminiumprodukter.
Elmarin AS har utført de elektriske og elektroniske installasjonsarbeidene.

Sletta Verft AS skal levere bnr. 115 en arbeidsbåt til Salmar Farming og bnr. 113 en fiskebåt til Buaodden i mai, bnr. 117 en arbeidsbåt til Arne i juli, bnr. 116 og bnr. 119, arbeidsbåter til Salmar Farming i september hhv. oktober og bnr. 118 til Surnadal Sjøservice i november.

DEL