M/S «BALDER»

Ørnli AS, Norddyrøy overleverte byggenummer 64, M/S «BALDER», til Mainstream Norway AS, Norfold 1. oktober 2008.

Fartøyet er bygget som glattdekket enkeltskrog arbeids-/fôringsbåt med utfallende baug, tverrhekk og skansekledning rundt hele båten. Styrehuset som er arrangert forut over maskinrom, er innredet for tre manns besetning. Dekket er konstruert for å kunne transportere inntil 10 tonns dekkslast, og kranen er plassert i senter akter, mens capstan er på styrbord side aktenfor styrehus.

M/S «BALDER» har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 12,22 m
Bredde 4,55 m
Dybde i riss 1,63 m
Brennoljekapasitet er 2×500 liter, og kapasitet for ferskvann 250 liter.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Sabb Iveco Aifo N67MNT M28 dieselmotor som utvikler 230 hk v/2800 o/min. Motoren er koblet til et Helseth 3H60-925 HS propellanlegg via et Sabb HVP65 reduksjonsgear med oversetning 3,82:1. Gearet er utstyrt med PTO for drift av hydraulikksystem. Manøversystem type Marol er levert av Sea-Tek, og styreanlegg er fra Sleipner Motor.
Fartøyet er utstyrt med en Petter baugthruster på 30 hk. Lense- og spylepumpe, samt pantrypumpe er av type Jabsco, levert av LA-SA Maskin.

Dekk/innredning
Bergen Hydraulic har levert Palfinger PK 10000A kran på 9,5 t/m, og 3-tonns capstan er fra Rapp Hydema Syd. Kolberg Caspary Lautom har stått for leveranse av hydraulikkpumpe og –komponenter sammen med Sauer-Danfoss. Høytrykkspyler HMN Hycat 210/38 er fra Høytrykk Midt-Norge. Erling Haug har supplert anker, kjetting og tauverk samt livbøyer til fartøyet, og lyskaster er type Seematz 500 W og annen belysning er levert av O.S. Solhaug. Båten er oppmalt med Hempel malingsprodukter.
Fibo innredningspaneler er anvendt på innvendige skott, og bysseovn er levert av Pyro. Ahlsell har forestått vannklosett og servanter. O.S. Solhaug har levert hovedtavle type SOL 2, og de elektriske installasjonene er utført av Elektroteam og verftet. Sønnak AS har supplert batterier.
Elektronikk
Argon AS har levert elektronisk utstyr som kombinert radar, ekkolodd, GPS og kartplotter av type Furuno Navnet M-1834, Simrad AP35 autopilot, Navicom RT550 VHF-radio og Nokia 810 GSM mobil. Orbit 3000 undervannskamera er levert av Helland Flextech, og kompass er fra Carl Faannessen.

DEL