MS «Aurora»

Den 4. juli, vel to måneder etter leveringen av M/S «Geir», overtok Midnor Havbruk, Frøya, nok et nybygg fra Risnes Sønner AS, Sagvåg. Nybygget fikk navnet «Aurora» og er verftets byggenr. 115.

M/S «Aurora» er en konvensjonell oppdrettskatamaran med asymmetrisk skrog bygget i skipsstål med aluminium styrehus. Verftet og Vik Sandvik er konstruktør. Styrehuset med pantry er plassert helt forut. Fartøyet er bygget som glattdekker og har oppbygget svinerygg forut og skansekledning rundt hele skroget.

Hoveddata:
Lengde o.a. ........................... 12,45 m
Bredde på spant .................... 6,00 m
Dybde i riss ............................ 1,80 m

Båten er beregnet å skulle operere med to-manns besetning.

Maskineri
Fremdriftsmaskineriet består av to Nogva/John Deere 4045 TFM 50 dieselmotorer, hver med en ytelse på 135 hk. Hver av motorene er via Nogva reduksjonsgear med oversetning 3:1, koblet til et 3-bladet vripropellanlegg av samme fabrikat. Fart er oppgitt til ca. 9,5 knop. Styremaskineriet er av type Ulstein Tenfjord.

Diverse
På dekk er det montert en tre-tonns nokkevinsj fra Rapp Hydema Syd ogen brukt kran som rederiet monterer selv. Det er hydraulisk uttak for drift av fòrkanon. Akterut på babord side er en nedgangskappe til tørkerom for arbeidstøy. Innredningspaneler kommer fra Fibo, og til oppmaling av katamaranen er anvendt 2-komponent epoxysystem fra Hempel Ifa Coatings. I byssen er montert en Pyro P-21 oljeovn.

Elecon AS har utført elektriske installasjoner og levert navigasjonspakke. Maritim Elektro AS har forestått de elektroniske arbeidene, og utstyret innbefatter Furuno M-1621 radar, Wide Eye ekkolodd, Silva kompass og Furuno FM-2520 VHF.