M/S «ASO 2»

Foto: Jan Mydland
Aso Marine Services, Iran overtok nok en hurtiggående crew/cargobåt fra Båtservice Mandal AS. Byggenummer 68 ble overlevert 7. desember. M/S «ASO 2» er bygget etter et Ola Lilloe-Olsen design.

Båten er bygget i aluminium og vil med ordinær last kunne seile med en servicefart på 28 – 29 knop, både i rutetrafikk mellom varierende øyer utenfor kysten av Iran med last og passasjerer, og til oljeinstallasjonene i Den persiske gulf med mannskaper og gods. Fartøyet har et akterdekk på 40 kvadratmeter og en salong for 48 passasjerer. Akterdekket er forsterket og har lastekapasitet på opp til 15 tonn.

M/S «ASO 2» fører iransk flagg og har følgende hovedddata:
Lengde o.a. 23,81 m
Lengde b.p.p. 22,20 m
Bredde 5,00 m
Dybde i riss h.dk. 1,70 m
Dypgående max. 1,35 m
Passasjerkapasitet 48
Drivstoffkapasiteten er 3000 liter, og fartøyets rekkevidde ved 25 knops fart er 300 nautiske mil.

Maskineri
Fremdriften besørges av to MTU2000 M72 CR dieselmotorer som hver utvikler 720 kW ved 2250 o/min. Motorene driver to faste Progress propellere via to ZF 2000V reduksjonsgear. Motorer og gear samt manøversystem av typen Smart Line er levert av Bertel O. Steen Teknikk.
Strømforsyningen besørges av to Kohler Power Systems 17,5 EFOZD fra Sleipner Motor, og styremaskinen er type Tenfjord. Alarmanlegget er av type Selco fra AS Elektrisk. Rør, slanger og kuplinger er fra GS Hydro, Mandal Slangeservice og Ahlsell. Ventilasjonsanlegget er fra Novenco, og isoleringsarbeidene er utført av Norisol. Brannslukkingsanlegget er basert på CO2, levert av Alf Lea & Co. Brannvern.

Diverse
Innredningsarbeidene er utført av Haugland Miljø og Innredning, og Modell Møbler har levert passasjerstolene. Styrehusstolene er fra Rodin & Co., og Libra Plast har levert innvendige dører. Vinduene kommer fra Colt Industrier, lanterneutrustningen fra Tranberg og lyskasterne fra Norselight. Tor Fasseland AS har uført malingsarbeidet. Erling Haug har stått for leveransen av redningsutstyr, anker og kjetting.
AS Elektrisk har utført både de elektriske og elektroniske installasjonene ombord.

DEL