M/S «ÅSE ELISABETH»

– servicekatamaran til Troms

«ÅSE ELISABETH» med byggenummer 101 ble levert fra Grovfjord Mek. Verksted AS til Trollvika Drift AS den 7. april 2014.

Trollvika Drift AS er et serviceselskap som eies i felleskap av Northern Ligths Salmon AS og Sørrollnesfisk AS, – begge er hjemmehørende i Astafjorden. Dette er den fjerde båten som GMV bygger for disse selskapene – de foregående var «Aud Margrethe», «Sigmund» og «Sigrid Elisabeth».

Båten er arrangert med et romslig rorhus med pantry og sittegruppe. Dekkshuset er innredet med tørkerom og dusj/toalett og lugar. «ÅSE ELISABETH» beskrives som en kombinert service-/røkterbåt. Det er montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Hoveddata:

Lengde o.a. ………………………………………………………………………………………………  14,99 m

Bredde ……………………………………………………………………………………………………..  8,40 m

Maskineri

Fremdriften besørges av to Volvo Penta D9 MH EVC-D dieselmotorer som hver utvikler 355 hk v/1800 o/min, og som via to Finnøy G18 reduksjonsgear med oversetning 2,48:1 med PTO driver to Helseth 3H70-925 vridbare propeller. Det er PTO på begge gearene.

Et Lister Petter aggregat på 20 kVA produserer strøm ombord. Fartøyet er utstyrt med 2 x Sleipner sidepropeller hver på 50 hk for å oppnå best mulige manøvreringsegenskaper.

Dekk

Båten er utstyrt med en Palfinger PK 50002 kran, og Lorentzen Hydraulikk leveranser er vinsj på 20 tonn og to capstans à 3 tonn. Innredningsarbeidet er utført av R&M Ship Interior, og møbler er levert av Ekornes. Elektroarbeidet er utført av Acel, og navigasjonsutstyret er fra Larsen Elcom.

Grovfjord Mek. Verksted AS skal levere bnr. 100 til Northern Offshore Services i sommer, og andre nybygg for levering i inneværende år er tre oppdrettsbåter til Bremnes Seahorse, bnr. 102 til Håløy Havservice, bnr. 103 og 104 til Nordlaks, bnr. 110 til Salaks og bnr. 109 til Lerøy Aurora.

Se også omtalen av “Developer” presentert annet sted i denne utgave.

DEL