M/S «ARIEL»

Kåre Holthe & Sønner AS, Kolvereid, Måneset overleverte service båten «ARIEL» med byggenummer 222 til Lofoten Sjøprodukter AS, Mortsund i juni 2011.

Båten er av type Stinger 1100SE-WJ og er utstyrt med vannjetaggregat som innebærer svært gode manøvreringsegenskaper. Båten skal brukes til transport av mannskap mellom forskjellige oppdrettsanlegg. Den kan også brukes som røkterbåt. Båten er bygget i aluminium og har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 11,00 m
Bredde 3,20 m
Dypgående 0,60 m

Maskineri
Fremdriften besørges av en Volvo Penta D6-370 dieselmotor på 370 hk v/3500 rpm, levert av Rørvik Marina. Motoren er koblet til et Ultra Dynamic UJ305HT vannjet anlegg, levert av Sea-Tek. Båten er utstyrt med en Sleipner baugpropell.

Diverse
«ARIEL» er utstyrt med 2 x l000 kg capstans fra Rapp Hydema Syd og en Palfinger 2300PK kran fra Bergen Hydraulic. Skutas Møbler har tatt seg av innredningen ombord.
De elektriske installasjonene er utført av Autel. Belamarin har levert Raymarine elektronisk utstyr til båten. Hellanor har levert belysning og elektriske komponenter sammen med Ahlsell.