M/S «ANNCA»

Annca AS tok levering av den hurtiggående arbeidskatamaranen M/S «Annca» fra Risnes Marine Partner AS, Sagvåg 14. desember 2007. Dette var verftets byggenummer 8.

Katamaranens hovedformål er å utføre operasjoner knyttet til oppdrettsnæring, for eksempel transport av fôr og annet, håndtering av merder, skyve- og taueoppdrag, ankerhåndtering, fortøyningsoppdrag og typer arbeid som trenger stort dekk for behandling av fisk.
Designet har tatt hensyn til brukervennlighet og enkel operasjon av båten. Skroget gir gode manøvreringsegenskaper og er dimensjonert over klassekravene. Båten er arrangert med rekke rundt hele fartøyet og fri passasje rundt overbygget. Arbeidsdekk er aktenfor overbygget. Skroget er bygget i stål og overbygget i sjøvannsbestandig aluminium. Fartøyet er arrangert med fasiliteter for wc/dusj, lugarkapasitet for to personer og romslig styrehus med kombinert salong, messe/bysse.

M/S «ANNCA» har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 14,95 m
Bredde 7,00 m

Maskineri
Fremdriften besørges av to Nogva Scania dieselmotorer som hver utvikler 500 hk, og som driver et Helseth propellanlegg. Fremdriftsmaskineriet gir båten en fart på 19,8 knop. I tillegg har båten en Hatz hjelpemotor på 22 KVA. Båten har også to Sleipner sidepropeller type SP 300 for best mulig manøvrering. Styremaskinen er fra Tenfjord.

Diverse
På dekk er fartøyet utrustet med 15-tonns trommelvinsj type MB Hydraulikk, Palfinger PK32080D kran på 30,5 t/m og to Rapp Hydema Syd capstans på henholdsvis tre og ett tonn. Luftkompressoren er av type CTB 8-8 HA og høyttrykksvaskeren er fra Kärcher.

DEL