M/S «ANNA»

Arbeidskatamaranen M/S «ANNA» fra Ørnli AS, Norddyrøy, ble av Marine Harvest Norway solgt på beddingen, så og si, til Finnøy Fisk AS. Fartøyet er verftets byggenummer 63 og det ble ferdigstilt ultimo juni.

Fartøyet er bygget som glattdekket katamaran med asymetriske skrog og har utfallende baug, tverrhekk og skansekledning rundt hele båten. Styrehuset er arrangert forut og er innredet for tre manns besetning. M/S «ANNA» har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 13,50 m
Bredde 6,04 m
Dybde i riss 1,69 m
Dekkskap. 20 t
Brennoljekapasitet er 2 x 750 liter.

Maskineri
Fremdriften besørges av to Sabb Iveco Aifo N67MNAM 15 dieselmotor som hver utvikler 125 hk v/2800 o/min. Motorene er koblet til Helseth 3H60-725 HS propellanlegg via Sabb HVP65 reduksjonsgear med oversetning 3,82:1. Det ene gearet er utstyrt med PTO for drift av hydraulikkpumpe.
Manøversystem type Marol er levert av Sea-Tek AS, og styremaskin er type Tenfjord. Fartøyet er utstyrt med en Petter baugthruster på 30 hk. Lense- og spylepumpe er av type Johnson levert av Leif H. Strøm.

Dekk/innredning
Dekket er konstruert for å kunne transportere inntil 20 tonn last, og kranen er plassert i senter akter. Det er en Palfinger PK 18500C kran på 18 tm med 12,3 m arm er levert av Bergen Hydraulic. En 3-tonns capstan er montert på styrbord side aktenfor styrehus og en 1-tonns capstan er også på styrbord side akterut, begge levert av Tennfjord. Lorentzen Hydr. og Mek. Verksted har levert kraftblokk med 1400 kg trekkraft. HMN Hycat 210/38 høytrykkspyler er fra Høytrykk Midt-Norge.
Fartøyet er oppmalt med malingsprodukter fra Hempel og O.S. Solhaug har levert lyskaster type Seematz 500 W, hovedtavle type SOL 2 og annen belysning. Exide Sønnak AS har supplert batterier, og defroster er fra Leif H. Strøm.
Fibo innredningspaneler er anvendt på innvendige skott, og bysseovn er levert av Pyro. De elektriske installasjonene er utført av Elektroteam AS og verftet.

Elektronikk
Argon AS har levert kombinert radar, ekkolodd, GPS, kartplotter av type Furuno M-1834C og Simrad RT64H VHF radio. Kompass er fra Carl Faannessen, og CD-radio type Sony kommer fra Bilradiospesialisten.

DEL