M/S «ALTSULA»

– arbeidskatamaran fra Promek

Altsula

Grieg Seafood Finnmark AS overtok ProCat 1508 katamaranen «ALTSULA» fra Promek AS i juni 2015 som byggenummer 152. Båten stasjoneres på anlegget ved Lafjorden i Nordkapp kommune.

Båten er tegnet av Promarin og Promek, og er bygget i sjøvannsbestandig aluminium. Fartøyet har følgende

Hoveddata:

Lengde o.a. ………………………………………………………………………………………………………………… 14,90 m

Bredde p.sp. ……………………………………………………………………………………………………………………….. 8,00 m

Lastekap. ………………………………………………………………………………………………………………………. 15 t

De to dieseltankene har hver kapasitet på 1500 liter, og ferskvannskapasiteten er 200 liter.

Dekk/innredning

Fartøyet er utstyrt med Palfinger PK50002 (M) G kran, levert av Bergen Hydraulic og to capstans på 2 tonn henholdsvis 7 tonn fra Tenfjord Industrier, samt 20 tonns vinsj. Vinduer kommer fra Göteborgs Vattenskärningsteknik.

Arbeidslys er supplert Aage Dall/Exide. Maritimt Båtutstyr, Solhaug AS, Brødrene Dahl, Bjarne Johnsen Teknisk, Hellanor og Leif H. Strøm har alle hatt leveranser til katamaranen.

Redningsutstyret ombord består av Viking produkter som 6-manns redningsflåte, livbøye samt redningsdrakter og -vester. Det er montert trapper i skutesiden for lettere adkomst.

Styrehuset er montert på gummi for å minske støy. Oppvarming er med dørkvarme i overbygget, toalett og motorvarmer i samme system. I styrehus er det pantrybenk og oppvaskkum samt kjøleskap. Bil & Marintrim er leverandør av varmesystem, og Nor-Sap har levert førerstol.

Maskineri

Fremdriften besørges av to Nogva Scania dieselmotorer som hver utvikler 370 hk, og som er koblet til to Nogva reduksjonsgear m/PTO på begge for drift av det hydrauliske anlegget og to Nogva vripropeller. Motorene har varmeveksler og tørreksos. Strøm produseres av et marine aggregat på 23,4 kW. Båtens fart er ca. 18 knop.

«ALTSULA» er utstyrt med to sidepropeller på 50 hk hhv. 20 hk, levert av PMH, og manøversystem inngår i Nogva leveransene. Kompressor kommer fra Nessco. Albert E. Olsen og Alf Lea & Co Brannvern har begge levert brannslukkingsustyr til fartøyet.

Sandblost har levert navigasjons-/kommunikasjonsutstyret med Furuno utstyr som autopilot, kompass, multifunksjon kartmaskin, ekkolodd, GPS, radar og VHF. Det er også arrangert med brann- og vanninntrengingssentral med varsling til mobil.

 

DEL