M/S «ALISE»

Selfa Arctic Trondheim kunne 9. juni overlevere byggenummer 214-3207 til Rederiet Gabrielsen AS v/Gunleif Gabrielsen, Vannvåg. Selfa Speedsjark 32’ fikk navnet M/S «ALISE» og skal brukes til fiske med garn, line og juksa.

Fartøyet er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over 6 meter. Krengeprøve og stabilitetsrapport viser god stabilitet for alle typer konvensjonelt kystfiske.
M/S «ALISE» har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 9,99 m
Bredde 3,42 m
Lasterom 7 m3
Akterdekk 15 m2
Fiskerinummer T-70-K – kjenningssignal LG3106.

Maskineri
Fremdriftsmotoren er en Yanmar dieselmotor på 369 hk v/3300 o/min. som driver et West Mekan propellanlegg via Twin Disc MG-5050A gear. En Sleipner sidepropell styres med trinnløs hastighet fra konsoll oppunder tak på akterdekk. Båtens toppfart er 26 knop og normal marsjfart 20 knop.

Dekk
Hydraulikkanlegget er levert av Sleipner Motor, mens Lorentzen rekkemontert garnspill og garngreier er montert av reder. Lyskaster er Noack på 250W, og båten har to 50 W bauglys. Diverse redningsutstyr og -flåte er levert av Erling Haug.
Vinduer kommer fra Colt Industrier, og det er separate defrosterdyser på frontvinduer, førerplass og i lugar.
Dekkslengde styrbord er på nesten 6 meter, og akterdekket har 15 m2 areal. For lettere adkomst er det montert port i styrbord side. Det kan lastes/losses 9 plastcontainere gjennom luken til det 7 m3 store lasterommet.

Innredning
I innredningen er det lagt skipsdørk i lugar og styrehus. Selfa Dørkvarmeanlegg hører med og er montert i styrehus, lugar og toalett. Innredningen varmes også opp av en Webasto dieselvarmer. Fartøyet har messe på dekk for 4-5 personer, og salongen kan enkelt gjøres om til en 2 mannskøye.
Pantry er godt utstyrt med gassapparat, vask, kjøleskap og god skapplass. På styrbord side i lugaren er toalettrom med dusj og garderobeskap.

Elektronikk
Førerposisjon på styrbord side er moderne og ergonomisk med integrerte flatskjermer, joystick styring og god sikt. Det elektroniske utstyret er levert av Navico og montert av båtbyggeriet. Det består av Simrad AP-35 autopilot, Simrad ekkolodd, Simrad radar, Simrad VHF og Olex kartsystem. Et 24V elektrisk anlegg er også montert av verftet.

DEL