MS «A.K. Senior»

Arctic Boat Rødskjær AS overleverte 9. mars sitt byggenummer 070, en Arctic 45 sjark i glassfiberarmert polyester, til PR Skjoldmøen DA v/Kurt Eriksen og Arne Hansen, Vannvåg. Konsulent har vært Polarkonsult AS, Harstad.

Lasterommet er tilpasset for oppbevaring av fangst i plastcontainere, levert av Sæplast. Det er installert Arctic dørkvarmeanlegg. Fartøyet er arrangert med to lugarer forut med fire faste køyer

Hoveddata
Lengde o.a. ........................... 14,20 m
Lengde p.p. .......................... 12,50 m
Bredde midtskips .................. 4,50 m

Kapasiteten i lasterommet er 25 m3. Brennoljekapasitet: 3000 liter fordelt på to like store tanker – ferskvann: 800 liter – hydraulikkolje: 400 liter.

Maskineri
Akter er det montert en Deutz BF6M 1015 M dieselmotor som yter 291/214 hk/kW ved 1900 o/min. Motoren er montert på gummioppheng for å få så lavt støynivå som mulig. Geartype er Twin Disc MG 5091 med reduksjon 2,95:1, med et kraftuttak. Propellanlegget er et Helseth 3J80-1050H. Styremaskinen er en Ulstein Tenfjord med manøversystem fra Sea Tek – to posisjoner med kabler. To stk. Varta batterier er ombord, det ene for forbruk og det andre for oppstart. Johnson Pump har levert lense- og spylepumper.

Unitor, Ålesund har levert et CO2 brannslukkingsanlegg til maskinrommet, og Erling Haug har supplert med tre pulverapparater. Autronica har levert brannalarmanlegg type SLS88.

Dekk/diverse
På arbeidsdekket er det montert et HS3000 garn/linespill fra Lorentzen Hydr. og Mek. Verksted og en Rapp Hydema Syd HSM 01 GRE garnstopper. For automatisert garnbehandling er det montert et Rapp Hydema Syd HGA-005 garngreieapparat akterut. Båten er også utstyrt med en 750 kg bomvinsj fra Lorentzen Hydr. og Mek. Verksted som også har levert hydraulikkpumpe. Seilmakeren, Bjorelvnes, har levert splittseil.

Colt Industrier står for leveransen av boltevinduer type S50. Branndørene i aluminium står verftet selv for. Lanterner og dragelys er av merke Tranberg og lyskaster type WH273 HGS er levert av O. S. Solhaug, som også har montert lanternetavlen type SOL LA-8 24V. Fibo plater er brukt i innredningen, mens dører, skap og listverk er utført av Harstad Arbeidssamvirke. Elektrisk installasjon er levert og montert av Hay Maritim, Harstad og Resolux er benyttet til belysning innvendig. Imes, Tromsø har stått for de elektroniske installasjonene.