Moen og Nogva kjører sammen

Kraftsamarbeid! Det når Moen og Nogva går inn i en ny forhandleravtale. Daglig leder Lasse Berg (til venstre) i Moen Power er sammen med teknisk sjef Torfinn Hansvik (til høyre) i Moen Marin svært fornøyd med samarbeidet med Nogva – ved adm.dir Kjell Norvoll (nr. 2 fra høyre) og salgssjef Rune Rønstad. Foto: Tom Lysø.

Moen Power og Nogva Motorfabrikk drar med en forhandleravtale i gang et nytt samarbeid. Med område fra Fosen i sør til Vega i nord skal Moen Power fra Ytre Namdal bli en viktig del av servicenettet til det tradisjonsrike foretaket på Sunnmøre, kommer det frem i en pressemelding.

Etablert høsten 2015 som selvstendig avdeling i Moen Marin, er Moen Power en ung virksomhet – mens Nogva med sin 104-årig historie siden starten i 1913 framstår som et av kystens fremste varemerker, skriver Moen Power i en pressemelding.

En mekanisk «nykommer» er dermed i inngrep med en virkelig bransjeveteran. Fram til nå har Nogva operert med bare noen få servicepunkt langs norskekysten. Moen Power med base på Kolvereid i Ytre Namdal blir den første på Trøndelagskysten.

Mens kystfiskeflåten lenge var det viktigste segmentet for Nogva, besitter havbruk i dag den posisjonen. Nogva Motorfabrikk produserer fortsatt egne gir- og propellsystem, som kombinert med motorer fra flere produsenter installeres som totalpakker for framdriftsmaskineri; generatorer inkludert.

Moen Marin og Nogva Motorfabrikk har alt høstet god erfaring via samarbeid om til havbruksnæringa; konkret diverse nybygg i NabCat-flåten. Fra venstre daglig leder Lasse Berg (Moen Power), teknisk sjef Torfinn Hansvik (Moen Marin), adm. direktør Kjell Norvoll og salgssjef Rune Norvoll, begge Nogva Motorfabrikk. Foto: Tom Lysø
Moen Marin og Nogva Motorfabrikk har alt høstet god erfaring via samarbeid om til havbruksnæringa; konkret diverse nybygg i NabCat-flåten. Fra venstre daglig leder Lasse Berg (Moen Power), teknisk sjef Torfinn Hansvik (Moen Marin), adm. direktør Kjell Norvoll og salgssjef Rune Norvoll, begge Nogva Motorfabrikk. Foto: Tom Lysø

Mange brukere av Nogva

Profesjonelle brukere utgjør hovedtyngden – samtidig er Nogva som desidert markedsleder innenfor både fiskeri og havbruk også i regionen Midt-Norge. At Moen Power vil bli et oppdatert servicepunkt med mobile enheter, vil være godt nytt for et stort antall fartøy og yrkesutøvere i regionen.

Administrerende direktør Kjell Norvoll har klare forventninger til et fruktbart samarbeid med fagmiljøet på trøndelagskysten på salg, service, reparasjoner og ettermarked.

– Utgangspunktet Ytre Namdal er sentralt for mange av våre eksisterende kunder. Nogva og Moen Power akter å samkjøre oss godt, slik at så vel gamle som nye kunder skal ivaretas som vi ønsker, sier Norvoll som nå noterer stadig framgang for motorfabrikken med hovedkontor på Haram.

– Milepæl for Moen Power

Moen Power er den første godkjente lærlingebedriften for motormekanikerfaget i Nord-Trøndelag, Lasse Berg, daglig leder i Moen Power, har store forventninger til det nå formaliserte samarbeidet.

– En milepæl for Moen Power særskilt – og videre hele konsernet Moen Marin Group under ett. Avtalen vil høyst sannsynlig bidra til både et faglig og omsetningsmessig løft. Samarbeidet med Nogva vil gi ny effekt til målet om å ta maskinteknikk og kompetanse på dieselmotorer og tilhørende fag til nye nivå i regionen, sier en fornøyd Lasse Berg.

Via komplette framdriftsmaskineri, hovedsakelig en rekke nybygg i NabCat-serien, har Nogva og Moen Marin Group alt gjort mange nyttige erfaringer, og teknisk sjef Torfinn Hansvik i Moen Marin deler optimismen knyttet til forhandleravtalen.

– Med base i gode produkt og leveringsdyktighet, er vi sikre på at samarbeid og kunnskapsutvikling vil gi god uttelling for begge parter, sier teknisk sjef Torfinn Hansvik i Moen Marin.

DEL