Moen Marin med årets andre leveranse til NCS

Foto: Moen Marin

Katamaranen «Garm» er NCS AS sitt sjette fartøy fra Moen Marin, og det andre verftet leverer til selskapet så langt i 2017. Det skriver Moen i en pressemelding. 

NCS AS leier det 14,98 meter lange fartøyet gjennom utleieselskapet Moen Ship Management AS (MSM).

«Garm»er tegnet av Marin Design AS, og gjennom tett samarbeid har Moen Marin, Marin Design AS, NCS AS og SHM Solution laget en svært kompakt båt. Båten har gode mannskapsfasiliteter beregnet for skift-bemanning og er fullutrustet for å innfri de nye kravene til slep- og ankerhåndtering.

Fra basen i Silsand leverer selskapet servicetjenester til havbruksnæringen i Troms. De siste årene har Moen Marin levert totalt seks fartøyer til NCS AS – to av dem i 2017.

«Garm» er det andre servicefartøyet fra Moen Marin som er utstyrt med komplett sikkerhetsutstyr på dekk.

Sikkerhetsutstyret består av en 32 tonns slepe- og ankerhåndteringsvinsj, haikjeft, hekkrull med lukkede tauepinner i hekk, platelås, og to svingbare tauepinner i styrbord skuteside – alt levert av SHM Solution AS.

Båten kan i tillegg skilte med en samlet motoreffekt på 1000 hestekrefter, fordelt på to John Deere-motorer. To sidepropellere fra Petters Marine sikrer gode og presise manøvreringsegenskaper i røffe farvann. Navigasjonspakken inkluderer Simrad autopilot, Olex med 3D kartprogram, samt FURUNO radar og Furuno MaxSea kartplotter. Navigasjonspakken er levert av Navy Rørvik Arne Wahl Olsen AS.

På dekk står en radiostyrt Palfinger kran med et maksimalt løftemoment på solide 65 tonnmeter og 6,5 tonns vinsj, samt tre capstaner, en på 1 tonn, en på 3 tonn og en 8 tonn.

NabCat 1499 leveres med to redningsflåter for seks personer.

 

DEL