Milliardkontrakt til Wärtsilla Stord

Illustrasjon: Teekay

Verdens største leverandør av skytteltankertjenester, Teekay, har bestilt byggingen av fire bøyelastere med opsjon på ytterligere to. Det opplyser Wärtsilä  i en pressemelding tirsdag.

Byggingen av skipene vil blir gjort i Sør-Korea, og skal inneholde teknologi fra Wärtsilä. Kontraktene er de største noensinne for Wärtsilla Stord, og har en samlet verdi 1,1 milliard kroner.

Skipskonseptet kan tilby et nytt nivå av økonomiske og miljømessige fordeler, og forventes å redusere årlige utslipp av CO2-ekvivalenter med mer enn 40 prosent sammenlignet med konvensjonelle bøyelastere. I tillegg til å benytte flytende naturgass (LNG) som hoveddrivstoff, vil dual fuel-motorene også kunne kjøre på en blanding av LNG og gjenvunne flyktige organiske forbindelser (VOC) – gassen som fordamper fra oljetankene under lasting heter det i pressemeldingen.

– Sammen med Teekay har vi utviklet et konsept som tar skytteltankersektoren inn i en ny æra. Konseptet er nok en bekreftelse på Wärtsiläs evne til å omforme shippingnæringen gjennom å utvikle og ta i bruk den aller siste teknologien. De vil oppnå det som alle operatører strever etter i dag, nemlig optimal økonomisk og miljømessig ytelse, sier Roger Holm, President, Wärtsilä Marine Solutions.

– Dette nye skytteltankerdesignet vil sette nye standarder både for drivstofforbruk og CO2-utslipp, supplerer Terje Rusdal, prosjektleder i Teekay.

DEL