M/F «SEKKEN»

Den gamle MRF-fergen «Hareid» er ombygget for rundt seks millioner kroner ved Vegsund Slip og omdøpt til M/F «Sekken», etter navnekonkurranse. Umiddelbart etter overlevering til Fjord 1 MRF 27. februar 2008 ble fergen satt i trafikk mellom Molde og Sekken, der den erstatter M/F «Edøy».

Fergen kom til verftet i desember, og oppgraderingsarbeidene startet i januar. I løpet av en to-måneders-periode har fergen fått ny salong, ny bysse og messe for mannskapet, ny dusj og nytt toalett for mannskapet, samt et tidsriktig skipskontor. Innredningsarbeidene er utført av Isowest, mens Zenith har tatt seg av de elektriske installasjonene. Holmøy Design har stått for tegning og design.
Navigasjonshjelpemidlene på broen er også fornyet, med ny Telchart kartmaskin, Furuno GPS og to Simrad AP 50 autopiloter levert og montert av Sletten Electronics. Det er også montert nytt sikkerhetsutstyr som system for tørrskodd evakuering og nytt MOB-båt-arrangement. Sistnevnte er levert av Brude Safety og montert av verkstedet.
Etter planen er dette første del av en totaloppgradering av fergen. Til neste høst er det maskineriet og utvendig malingsarbeid som står for tur. Da skal fergen få dieselelektrisk fremdrift.
M/F «Sekken» er en gammel ferge, bygget så tidlig som i 1973 ved Ulstein Mek. Verksted som bnr. 69 og presentert i Skipsrevyen nr. 7/73.

Hoveddata
Lengde o.a. 42,30 m
Bredde 9,5 m

DEL