Mermaid Endurer døpt

Fra v: Adm.direktør David Simpson fra Mermaid Maritime Ltd, Adm.direktør Mark Shephard i Mermaid Offshore Services, Gudmor Jane Bugler, Konsernsjef Pål Engebretsen i Bergen Group og Adm.dir. Terje Sjumarken ved Bergen Group BMV
Rundt 300 mennesker var samlet for å overvære dåpen av Mermaid Endurer på Bergen Group BMV, lørdag 29. mai.

Skipet som skal døpes er et topp moderne og meget avansert dykkeskip på 95 meter, og har blant annet et 18 manns dykkersystem beregnet for metningsdykk ned til 300 meters dyp.

Skipet er nyutviklet av Skipsteknisk AS. Foruten dykkersystemer og ROV-systemer, er skipet utrustet med en stor offshorekran som gjør det mulig å delta i andre operasjoner utover dykkeroppdrag. Skipet er utrustet til å operere over hele verden – innen en industri som stadig er i utvikling, og som stiller meget strenge krav til løsninger og materiell som skal brukes under svært krevende forhold.

Skroget ble bygget i Polen og har ligget ved Bergen Group BMV for utrustning siden romjulen 2008. Skipet ble opprinnelig kontrahert av GDV Offshore, senere Aquanos Offshore AS, og ble solgt til Mermaid Offshore Services limited i juni 2009.

DEL