– Merker at det er bevegelse i markedet

Gode messedager: Odd Harald Skjong (til v.) og Einar Kjerstad er godt fornøyde med SMM 2016. Foto: Asle Strønen

Det var to fornøyde representanter for Fiskerstrand Verft vi møtte denne travle ettermiddagen på SMM.

– Her er det absolutt greit å være tilstede, forteller de samstemt til www.skipsrevyen.no. Odd Harald Skjong og Einar Kjerstad arbeider henholdsvis med innkjøp og salg.

Odd Harald benytter messen til å hilse på kjente forretningskontakter samtidig som han har et jevnt tilsig av nye som ønsker å posisjonere seg som leverandør til Fiskerstrand Verft. – Slik sett er dette en svært interessant messe, fastslår han.

Einar Kjerstad er positivt overrasket ettersom han har fått konkrete forespørsler som han skal arbeide videre med.

De to brønnbåtkontraktene som Fiskerstrand Verft har i ordreboken ble som kjent inngått i en tid med lav nybyggingsaktivitet for verftet. Den første av disse dieselelektriske designene fra Møre Maritime, bnr. 81 ”Gåsø Jarl” skal leveres i februar neste år. Neste ut er bnr. 82.

Ellers har verftet også to stk. 66,40 meter pendelferger av Multi Maritime design i ordreboken, hhv. bnr. 83 (Torghatten Trafikkselskap) og bnr. 84 (Boreal Transport Nord). Begge med levering medio 2017.

Boreal Transport Nord har en opsjon etter bnr. 84. Einar Kjerstad vil ikke kommentere om denne kommer til å bli erklært eller ikke. Det han imidlertid er tydelig på, er at det er bevegelser i markedet. – Vi håper å lande en kontrakt om ikke så lenge, mer kan vi ikke si, avslutter han med et smil.