Lokale leveranser for Folla Maritime

"Riøy" skal gå som lokalitetsbåt på Kråkholmen og Hvalrosskjæret i Flatanger, Foto: Folla Maritime Service

Folla Maritime i Flatanger har levert nok en lokalitetsbåt av sitt populære design FollaWork 35.

Byggenummer 64, fartøyet «Riøy»har blitt levert til en lokal kunde, oppdrettsselskapet Bjørøya AS.

Bjørøya har også nylig tatt levering av en 33 fots båt av typen FollaWork 33, og venter nok en FollaWork 35, som skal få navnet «Rekkøy», forventet levert i mars.

Designet FollaWork 35 er utarbeidet av Marin Design, er 10,65 meter langt og fem meter bredt, og har thruster i begge ender. Fremdriften besørges av John Deere 265 hk levert av Nogva Motorfabrikk. 

Båten har to capstaner, en på tre tonn og en på ett tonn, og en kran av typen Guerra M 95.20A.

Les også: Travelt ved FMS

Produksjonssjef Marius Olsen i Bjørøya AS sier til Flatangernytt.no, som først omtalte saken at dette er båt nummer seks levert fra Folla.

– Vi har en av landets eldste oppdrettskatamaraner som er i daglig drift, «Ole Martin», og den ble bygd her i 2001. Det sier noe om kvaliteten, sier han til lokalavisen.

Daglig leder i Folla Maritime, Runar Brennvolleng sier til Skipsrevyen.no at det er veldig kjekt å ha lokale kunder, og muligheten til å se båten i arbeid.

– Vi hadde jevnlig kontakt igjennom byggeprosessen, slik at vi fikk fort avklarert en del spørsmål som oppstår under bygging. I tillegg er det en stor fordel at kunden kan stille opp på en gjennomgang av prosjektet, innen kort tid, sier Brennvolleng.

Runar Brennvolleng, daglig leder i Folla Maritime Service Foto: Folla Maritime Service
Runar Brennvolleng, daglig leder i Folla Maritime Service Foto: Folla Maritime Service

Flere fartøy på trappene

– Neste fartøy har byggnummer 63. Årsaken til at vi hopper tilbake et nummer er at B63 var planlagt til en annen kunde, men det ble kansellert. Slik at når Bjørøya skulle ha en båt til, hentet vi tilbake B63, forklarer Brennvolleng.

Brennvolleng kan fortelle at status på byggenummer 63 er at de har begynt med montering av utstyr på fartøyet.

– Vi skal i dag ta en gjennomgang av prosjektet for å planlegge innspurten. Ut i fra tiden som er brukt på de tidligere fartøyene, så vil nok en overleveringsdato i starten av mars være realistisk. Det er mange underleverandører som skal gjøre en jobb nå fremover, og vi er avhengig av at alt som skal gjøres er godt planlagt og mest mulig effektivt, sier Folla-sjefen avslutningsvis.

  • Familiebedriften Bjørøya har i dag nesten fem millioner laks i sjøen.
  • Med sine 9,5 konsesjoner produserte Bjørøya i 2015 ca 11 000 tonn laks til en verdi av ca 400 millioner kroner.
  • Bjørøya har over 35 faste ansatte og driver oppdrett på fire lokaliteter.
Foto: Folla Maritime Service
Foto: Folla Maritime Service