Leverer vindmølleskip nummer tre

M/S Esvagt Njord leveres denne uken.

M/S «Esvagt Njord» klar: Levering av det tredje vindmølleserviceskipet bekrefter Havyards posisjon i det nye vindmøllemarkedet.

– Offshore vindmølleindustrien vil vokse både i Europa og resten av verden. Havyard Group leverte det første spesialbygde fartøyet til dette markedet og vi fortsetter å utvikle og levere spesialtilpassede skip til produksjon av fornybar energi. Med levering av det tredje vindmølleskipet på vel et år har vi fått et godt fotfeste i et kommende og voksende marked, sier Sales Manager i Havyard Design & Solutions, Gisle Vinjevoll Thrane.

Skipet blir overlevert fra Havyard Ship Technology i Leirvik denne uken til det danske rederiet Esvagt, som er en av pionerene i offshore vindmølleindustrien. Chief Operating Officer i Esvagt, Kristian Ole Jakobsen, sier at på deres vei til en sterk posisjon i offshore vindmølleindustrien har det vært utført mye utviklingsarbeid.

– Vi har utviklet et helt nytt konsept innenfor et område som var helt nytt. Det har vært utfordrende. Men med en miks av Havyard og Esvagt sin kompetanse, så har vi kommet godt ut og satt en ny standard, fastslår Kristian Ole Jakobsen.

Nybygget blir omtalt i neste utgave av Skipsrevyen.