Langsiktig befraktningsavtale på to nye kjemikalietankere for Odfjell

Terje Iversen er CFO i Odfjell.

Odfjell SE opplyser i dag at selskapet har inngått langsiktige befraktningsavtaler med to nye kjemikalietankere i rustfritt stål, som skal bygges i Japan. Avtalen er gjeldende for minimum åtte år, og omfatter to skip på hhv. 35,500 dw tonn og 28 lastetanker i rustfritt stål.

Skipene vil bli bygget ved Shin-Kirushima-verftet i Japan, og er planlagt for levering i 4. kvartal 2018 og 1. kvartal 2019. Avtalen er i tråd med Odfjells nye strategi som ble lansert i februar, hvor selskapet kunngjorde sine mål for flåtefornyelse og -vekst.

– Skipene vil ikke være eid av Odfjell, men av en japansk eier. Skipene vil gå på 8 års TC til Odfjell etter at disse er levert fra verftet og inngå som en del av vår totale flåte av eide og innleide skip, opplyser finansdirektør Terje Iversen i Odfjell til skipsrevyen.no.

– Vi er svært fornøyde med denne avtalen. Den vil tilføre skip av høyeste kvalitet til flåten, øke Odfjells handelseffektivitet og fleksibilitet overfor våre kunder, og sørge for at vi kan fortsette å tilby førsteklasses service fremover, sier Kristian Mørch, CEO i Odfjell SE i meldingen fra selskapet.

DEL