Lønne Scandinavia AS – stor i Norden

Hanne Huseklepp og Terje Lønne ved hovedkontoret i Bergen.
Mange av oss som har noen år bak oss, husker Lønnes Maskinforretning. Den ble etablert i 1949, og holdt til nær Bergen sentrum inntil de flyttet inn i nytt bygg rundt 1980. Spranget fra den opprinnelige forretningen til dagens Skandinaviske konsern er stort. Nåværende leder og hovedeier, Terje Lønne, har styrt ”skuta” i 40 år, og selv om han har trappet ned litt, er ambisjonene for firmaet fortsatt på topp:
* Lønne skal være totalleverandør av drivsystemer i det nordiske marked
* De skal nå en omsetning på 125 mill Euro innen 2011 (antatt omsetning 2008 blir 88 mill Euro)

Ca. 50 prosent av omsetningen i Norge kommer fra maritimt område, og for konsernet totalt utgjør det maritime marked mellom 25 og 30 prosent av omsetningen.
Lønne Scandinavia, som driver i henhold til ISO 9001 standard, baserer seg på anerkjente leverandører av kvalitetsprodukter. Blant disse kan nevnes: Siemens Elektromotor, Gates Europa, Tsubakimoto Europa, Fuji Electric etc.

791lonne_2_344361556.jpg
Project Aker Brattvåg Vinsj. Lönne scope of delivery: Electrical brake Motors and Gear Boxes to all winches on board.
Photography by: Harald M. Valderhaug

Leveringsprogrammet er omfattende, og inneholder blant annet el.motorer på opp til 3000 kW, levert fra Europas ledende produsent av IEC standard motorer. Også vanlige AC-motorer i div. størrelser, marinemotorer, høyspenningsmotorer, EX og EExde motorer, samt bremsemotorer er ”hyllevare”. Selvsagt omfatter vareutvalget også de nødvendige kontrollsystemer, som frekvensomformere opp til 3600 kW. Lønne leverer også dieselelektriske fremdriftsystemer, vinsjemotorer, samt thrustere.
Om du skulle ha behov for et gear i en eller annen variant, deler til dette, kjeder eller kjedehjul, lagre eller koblinger i de aller fleste dimensjoner. Også hydrauliske, og hydraulisk variable koblinger. Du finner det hos Lønne.

Lønne Scandinavia AS har datterselskaper i Danmark, Finland og Sverige. Konsernet har de senere år også bygget opp et lager-/verkstedanlegg i Helsingborg som skal betjene deler av det nordiske markedet. Dette vil gi kundene enda bedre og raskere service enn tidligere, da dette lageret vil fungere som en dublering av lageret i Bergen og i mange tilfeller gi redusert avstand og forsendelsestid. Her kan også nevnes at Lønne har opprettet egne bilruter for å sikre raskere leveranser til sine kunder.

791lagerhallen_592434747.jpg
Velutstyrt lager.

”Knowhow” / teknisk support
Da kommer vi inn på et viktig område. Som nevnt ovenfor, skal Lønne Scandinavia AS være totalleverandør av drivsystemer på det nordiske marked.
Dette innebærer at i tillegg til mekaniske-/hydrauliske-, og elektriske komponenter, er ”knowhow” og tekniske løsninger en stor og integrert del av produktet som leveres. Lønne’s ingeniører og tekniske personale designer og modifiserer motorer/gear/systemer etter kundens ønsker og spesifikasjoner. Her er god kommunikasjon mellom leverandør og kunde svært viktig for å kunne levere et best mulig resultat.
Lønne Scandinavia AS har mange kunder innen industri, skipsfart og olje/offshore. Her går vanligvis driften døgnet rundt, og året rundt. Da blir begrepet ”oppetid” svært aktuelt. Eller kanskje man heller skulle fokusere på fravær av ”nedetid”?
Om det siste er tilfelle, har du følgende gode grunner til å kontakte Lønne Scandinavia AS neste gang du trenger deler/teknisk support til dine drivsystemer; Lønne leverer ”målsøm” – Skreddersydde løsninger for hver enkelt kunde!

DEL