Kongsberg leverer til Tysklands største forskningsfartøy

Illustrasjon: Fassmer Werft

Kongsberg har signert kontrakt for leveranse til tyske Fassmer Werft, som bygger Tysklands største forskningsfartøy, og verdens første statseide LNG-fartøy. Det fremgår av en pressemelding fra konsernet. 

«Atair II» skal eies av Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie (BSH),og vil som første skip utstyres med en teknisk løsning basert på Kongsbergs løsning for forskningsfartøy.

– KONGSBERGs integrerte fartøyskonsept er en ny tilnærming til fartøysdesign og -bygging som øker operasjonell effektivitet og reduserer livssykluskostnader ved hjelp av integrasjon mellom ulike systemer. Med konsepter designet for spesifikke skipstyper, representerer vår integrerte fartøysportfolio banebrytende marin teknologi og prosjektering. Vi er stolte over å samarbeide med BHS og Fassmer Werft om å levere integrasjon til Atair, sier Brynjulv Standal, VP Global Sales & Marketing, Kongsberg Maritime i meldingen.

Atair II skal bygges på Fassmer Werft i Berne med planlagt leveranse i 2020, og blir det største skipet i BHS sin flåte. Skipet skal operere i Nordsjøen og Østersjøen, hvor det skal utføre hydrografiske undersøkelser og søk- og redningsoperasjoner i tillegg til marin miljøovervåkning og teknisk testing av navigasjons- og radarutstyr.

DEL