Klevens første brønnbåt dåpsklar

"Ronja Ocean" døpes i Ålesund lørdag 4.mars. Foto: Uavpic.com

På lørdag er det duket for dåp i Ålesund.  «Ronja Ocean», Klevens aller første brønnbåt, overleveres Sølvtrans fra Myklebust Verft i midten av mars.

– Det blir dåp lørdag 4.mars, og så blir det formell overlevering mer mot midten av måneden, sier Hans Kristian Opsal, plassjef ved Myklebust Verft til skipsrevyen.no.

Båtens gudmor blir Lisbeth Berg-Hansen, opplyser Roger Halsebakk, administrerende direktør i Sølvtrans til skipsrevyen.no

Når båten er overlevert skal den inn på en femårig kontrakt med Oppdretternes Miljøservice, en avtale som ble undertegnet i fjor høst.  

Rolls-Royce design

Det tilnærmet 80 meter lange fartøyet er av Rolls-Royce NVC 387-design, har en brønnkapasitet på 3200m3, og kan frakte om lag 500 tonn levende fisk.

Rolls-Royce leverer også en utstyrspakke bestående av blant annet thrustere, automasjonsanlegg og vinsj. Fiskehåndteringsutstyret er levert av MMC.

«Ronja Diamond» neste

Myklebust leverer sin andre brønnbåt allerede i slutten av september. Også denne til Sølvtrans, som ved overlevering av «Ronja Diamond» vil ha en flåte på 23 brønnbåter og telle 350 ansatte.

På spørsmål om det som omtales som verdens største brønnbåtrederi har planer om å utvide flåten ytterligere i nærmeste fremtid, svarer Halsebakk:

– Vi håper å få til flere nybygg, men har ingen konkrete planer utover det vi allerede har på gang.

For Myklebusts del skal også to hekktrålere, «Cuxhafen» og «Berlin», de to første i en serie på fire for DFFU, leveres i henholdsvis mai og juli.

"Ronja Ocean" er av Rolls Rpyce NVC 387-design. Foto: uavpic.com
«Ronja Ocean» er av Rolls Rpyce NVC 387-design. Foto: uavpic.com
DEL