Kjempemessig julepresang til Høgskolen i Ålesund

DP-systemet fra Rolls-Royce Marine representerer et nytt og moderne brukergrensesnitt med bruk av berøringsskjermer som kan monteres i konsoll eller i spesielle stoler. Instruktør Tron Resnes må prøve før systemet er utpakket.
De ansatte ved Institutt for teknologi og nautikk ved Høgskolen i Ålesund fikk seg litt av en overraskelse da de kom på jobb en morgen like før jul. I løpet av nattens mulm og mørke hadde nissene fra Rolls-Royce Marine tatt seg inn i bygget med en kjempemessig julepresang. Selv om pakken var sirlig innpakket i julepapir skulle det ikke mye klemming til før innholdet var avslørt. Bak nissepapir og sløyfer befant det seg en komplett simulator og et system for dynamisk posisjonering av skip (DP-klasse 2).

Høgskolen i Ålesund har i de senere år jobbet hardt for å imøtekomme næringen med moderne og god utdanning. Siden skolen i 1998 ble godkjent av Nautical Institute i London til å gi DP-utdanning har utstyr fra ABB, Kongsberg, Alstom og Marine Technology blitt benyttet.
Høgskolen har siden blitt en av de ledende i verden på denne type undervisning og i 2007 vil nærmere 400 kandidater fullføre forskjellige DP-kurs ved skolen. Julepresangen fra Rolls-Royce vil komplettere tilbudet og gi et godt løft både til økning av kapasitet og kvalitet. Den gode giveren har den siste tiden satset stort på å komme inn på markedet med avanserte styresystem på skip og kan med glede konstatere at ca. 90 system er i levering eller ordre. Når nå høgskolen blir i stand til å gi sertifikatgivende undervisning på dette utstyret vil også dette kunne være positivt for markedsføring og salg av utstyret.

Julepresangen er en viktig videreføring av et allerede tett samarbeid som Rolls-Royce har med skolen gjennom sameiet Offshore Simulation Center a/s (OSC). OSC har satset spesielt på utvikling av simulatorer for ankerhåndtering og manøvrering nær rigg og kunne i slutten av november overlevere et meget avansert simulatorsystem til Bourbon Offshore sitt treningssenter i Marseille i Frankrike. En tilsvarende leveranse vil finne sted i Singapore på nyåret.

DPsim_601044971.jpg
To glade DP-instruktører foran den store julegaven. Terje Fiskerstrand (til v.) og Tron Resnes.

DEL