Katamaran reddet i Storebælt

MHV gaster bakser med seil og brekket mast ved havarert Katamaran i Storebælt. Foto: Jørn Hartmeyer.

Marinehjemmeværnet fra Assens reddet et par norske lystseilere ut av problemer i Storebælt lørdag. Det fremgår av en pressemelding at den 40 fots katamaranen de seilte, hadde knekt mast og drev hjelpeløst i Rute Tango, som regnes som motorveien for tung skipstrafikk.

En besetning på tolv frivillige fra Flotille 246 Nordvestfyn var på farvannsovervåkning for Søveærnet denne helgen.  De hadde lånt fartøyet «MHV 808 LYRA” av sine kolleger fra Flotillen i Faaborg. Klokken 1508 lå de i det nordlige Storebælt like nord for Romsø da Forvarets Joint Operations Center kalte dem opp.

Masten var knekt og katamaranen lå og drev.

– Det så ikke bra ut, opplyser kaptein løytnant Jørn Hartmeyer i pressemeldingen, og forklarer videre: – Vi hadde en times seilas med LYRA, men vi hadde akkurat satt gummibåten på vannet da vi holdt på med en bevissikringsøvelse ved oljeutslipp, så vi den straks i forveien, sier han.

Gummibåden kom raskt fem, men  man måtte vente på moderskipet, før man kunne begynne å bakse med katamaranen. Seilet måtte klippes løs fra vaiere før de kunne starte slep, forklarer kapteinen som hadde avtalt prosedyren sammen med de norske seilerne.

DEL