Karsten Sævik ansatt som adm. dir. i Remøy Shipping AS

Remøy Shipping AS er driftsselskapet i Remøygruppen, et familieeid rederi basert i Fosnavåg. Remøy Shipping driver i dag 10 skip innen offshore service, seismikk og for forsvaret, og har ett skip under bygging. Gruppen har rundt 200 ansatte.

– Det er med stor glede vi kan meddele at styret i Remøy Shipping AS har ansatt Karsten Sævik som administrerende direktør, meldes det i en pressemelding fra Remøy Shipping AS.

Karsten Sævik har lang og bred erfaring fra den maritime bransjen. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Ulstein Verft AS, før dette var han Vice President Project and Newbuilding i Odfjell ASA. Han er utdannet sivilingeniør marin teknologi fra NTH og bedriftsøkonom fra BI.

Karsten Sævik skal ha rollen som administrerende direktør i alle Remøygruppens selskaper, og ha det totale ansvaret for konsernets drift og videre utvikling.

Styreleder i Remøy Shipping Oddmund Oterhals er meget fornøyd med ansettelsen av Karsten Sævik som administrerende direktør. ‘Karsten står fram som den riktige personen til å videreutvikle Remøygruppen i tråd med våre verdier og langsiktige mål. Vi er svært fornøyde med å få en mann av hans kaliber med på laget, og ser fram til å ta fatt på samarbeidet og veien videre.’

Karsten Sævik ser fram til å komme i gang i den nye stillingen. «Det er med stor ydmykhet jeg tar over stillingen etter nylig avdøde Per Gunnar Jarnes. Det er store sko å fylle, og jeg er innstilt på å gjøre mitt beste i det som virker en svært interessant stilling i et rederi som vil satse på videre utvikling. Jeg har vært så heldig å fått levere rederiet to skip fra Ulstein Verft i 2011, og gjennom denne erfaringen har jeg lært de å kjenne som et seriøst rederi som driver skipene sine på en god og profesjonell måte.

Karsten Sævik vil tiltre stillingen senest 1. februar 2013.