Intensjon om ytterligere to kjemikalietankere

En illustrasjon av ett av de ventede skipene. Foto: Odfjell

Odfjell SE skriver i en børsmelding om at de har inngått en intensjonsavtale med det kinesiske verftet Hudong-Zhonghua Shipbuilding om bygging av ytterligere to kjemikalietankere. 

– Intensjonsavtalen omfatter to kjemikalietankere på 38,000 dwt med 40 tanker i rustfritt stål og lastekapasitet på ca. 45,000 cbm. Skipene vil også være tilrettelagt for dual fuel-løsning. Avtalen kommer i tillegg til tidligere inngåtte avtaler med samme verft for levering av fire skip på 49,000 dwt med 33 tanker i rustfritt stål, skriver Odfjell i meldingen.

Intensjonsavtalen kommer kort tid etter det ble kjent at Odfjell kjøper fartøyet «Bow Architect» og leier to kjemikalietankere som skal bygges i Japan.

Les mer: Langsiktig befraktningsavtale på to nye kjemikalietankere for Odfjell

Kostnadseffektive skip

– I kombinasjon med øvrige avtaler vi nylig har inngått, vil denne intensjonsavtalen dekke de fleste av våre behov for fornyelse av Odfjells ‘super segregator’ kjemikalietankere», sier Kristian Mørch, administrerende direktør i Odfjell SE i børsmeldingen.

-Vi er veldig glade for avtalen vi nå har signert, som er et viktig fremskritt for vårt behov for flåtefornyelse. Skipene vil bli de mest kostnadseffektive kjemikalietankere med lastetanker i rustfritt stål som er bygget, de er designet med hensyn til miljøeffektivitet og vil være en god investering for våre aksjonærer, sa Mørch da han i fjor høst annonserte anskaffelsen av de fire første skipene fra det kinesiske verftet.

DEL