Høegh LNG gir gass

M/T "Independence". Foto: Höegh LNG

Det Bermuda-registrerte Oslo-rederiet Høegh LNG Ltd. er kommet på plussiden.

I tredje kvartal ble underskudd snudd til pluss for en av verdens største leverandører av  flyende LNG-tjenester. Rederiet som er en del av det tradisjonsrike Leif Høegh & Co-konsernet fikk et resultat etter skatt på 2,5 millioner dollar, ned fra seks millioner dollar i foregående kvartal og opp fra minus 18,1 sammenlignet med tredje kvartal 2014. Det var noe svakere enn hva markedet hadde forventet, men da tallene ble kjent mandag steg børskursen, og landet på pluss 4,41 prosent med en og slutteomsetning på kroner 106,50 på Oslo Børs.

EBITDA-resultatet for 3. kvartal i år ble 26,6 millioner dollar, mot minus 5,5 millioner dollar i samme kvartal i fjor. EBIT-resultatet ble 19,7 millioner mot minus 11,7. Det er besluttet et kvartalsutbytte på 0,10 dollar pr. aksje.

Totale fraktinntekter inkludert utbytte fra samarbeidsselskaper ble 58,2, mot 32,7 millioner.

Høegh LNG tilbyr flytende LNG (liquefield natural gas) infrastrukturtjenester under langsiktige kontrakter. Selskapet eier og driver FSRUer (floating storage and regasifcation units) som  fungerer som flytende LNG-importterminaler, og LNG-tankskip som transporterer LNG til markedet. Målsettingen er å bli en av verdens ledende leverandør av LNG-tjenester.