Havyard MMC skal levere til «Gitte Henning»

Oppfinneren: Leif Gjelseth, som er ansvarlig for salg og forretningsutvikling i Havyard MMC AS er levende opptatt av å utvikle nye MMC-produkt som skal gi bedre lønnsomhet for kundene. Foto Siv Nærø

Havyard MMC AS har signert kontrakt med Myklebust Verft AS om levering av en komplett fiskehåndteringspakke til den pelagisk tråleren/snurperen «Gitte Henning».

Myklebust Verft skal levere den nye «Gitte Henning», som er et SALT 0155 design til det danske rederiet Gitte Henning AS i desember 2017. Havyard MMC skal levere en komplett fiskehåndteringspakke bestående av lastesystem fra side og hekk med dobbel avsiling, oppsamlingsbinger og lukket fordeling til tretten fisketanker, tre MMC SX RSW (Refrigerated Sea Water) system, fjernstyrte ventiler for RSW og ballastanlegg, mengdekalkulator for lasting av fisk, MMC vakuum pumpesystem med tanker og vakuumaggregat for lossing, osonanlegg for rensing av rør og tanksystem og automasjonsanlegg for fjernstyring av MMC-systemene fra dekkshus, kontrollrom og bro.

Befester markedsposisjon

Leif Gjelseth, som er ansvarlig for salg og forretningsutvikling i Havyard MMC er glad for å hale i land kontrakten til dette prestisjeprosjektet. – ”Gitte Henning” er et krevende rederi som driver veldig godt og har god erfaring i å bygge nye og moderne båter, sier Gjelseth. – Vi er veldig glade for at Henning Kjeldsen (adm.dir. i rederiet Gitte Henning) har valgt MMC utstyr igjen og dette blir det tredje nybygget deres vi leverer til. Vi ser også fram til å fortsette samarbeidet med Kleven/Myklebust Verft, der vi også leverer utstyr til en brønnbåt og med SALT Skipsdesign og Sandvik-familien som vi har samarbeidet med i mange år.

– Siden 1998 har vi hatt slike pakkeleveranser til mer enn 200 båter i Norge og internasjonalt. Vi ser på denne ordren som en bekreftelse av vår posisjon som markedsledende innen fiskehåndteringsutstyr til den pelagiske flåten, sier Gjelseth.

Produktutvikling

– Skal vi tilføre kundene våre merverdi må vi levere produkt som er med på å gjøre fiskeriet mer lønnsomt, sier Leif Gjelseth. – Vi har en filosofi om å levere systemer som er effektive, sikre og som tar best mulig vare på kvaliteten på fisken fra den blir pumpet ombord til den leveres på land. Vi har også stor fokus på automatisering og å gjøre det enkelt og trygt for fiskerne å bruke MMC-produktene.

– RSW systemene til «Gitte Henning» blir levert med den nye SX-kjøler teknologien. Det er den mest effektive RSW kjøleren på markedet, både med hensyn på effektforbruk og plassbehov, siden den tar mye mindre plass enn de tradisjonelle RSW kjølerne. Vi har i tillegg til å levere til nybygg skiftet ut mange Freon-baserte RSW anlegg på eldre fiskebåter der de nå har fått plass til de nye, miljøvennlige MMC SX systemene. Tilbakemeldingen på denne teknologien er meget god, avslutter en glad Leif Gjelseth, som fortsetter fokuset på å utvikle nye og bedre løsninger for kundene sine.

Scana Propulsion har også fått en stor ordre til dette prosjektet, les om den her.