«HADI 8» – «HADI 9»

Foto: Jarl Mydland
De to siste losbåtene i serien på ni fra Båtservice Mandal AS ble levert i november til PSO – Port and Shipping Organisation, Iran. «HADI 8» og «HADI 9» har byggenummer 65 og 66. Båtene er designet av Ola Lilloe-Olsen og går under benevnelsen “Pilot – 17 class”.

Kontrakten hadde en verdi på rundt 110 millioner kroner da den ble inngått. To av båtene i serien, «Hadi 4» og «Hadi 5» er bygget ved Båtservice verftet i Iran.
Det nye verftsfasilitetene i Mandal skal være ferdig ved nyttår og består blant annet av en produksjonshall på 2800 m2 med 23 meters høyde. Det blir også dypvannskai.
I oktober vant verftet en ny bestilling fra Centrale Danubei River i Wien for en 32 meters katamaran av stort sett samme type som «Twin City Liner» som ble levert i april 2006 (SKIPSREVYEN nr. 3/2006).

«HADI 8» – «HADI 9»
Losbåtene er bygget i aluminium og kommer opp i toppfart på 28 knop. Det er arrangert med 11 seter ombord, og båtene skal opereres av en besetning på tre personer. Fartøyene er bygget i henhold til DNV reglene for Light Craft Patrol R3 og har følgende hoveddata:
Lengde o.a. (ex. fender) 17,00 m
Bredde (ex. fender) 4,75 m
Draft 1,25 m
GT 45
Tankkapasiteter: 3.900 liter brennolje og 1.500 liter ferskvann.

Maskineri
Båtene har fremdriftsmaskineri bestående av to MAN D2842 dieselmotorer hver med ytelse på 535 kW som er koblet til to West Mekan propellanlegg via ZF 665 LE 401 reduksjonsgear. Servicefart er ca. 20/25 knop og max. fart 28 knop. Fartøyene er utstyrt med Tenfjord styremaskineri, og strømforsyningen besørges av Kholer Power Systems motor.
Allweiler har levert brannpumper, og isoleringsarbeidene er utført av Norisol. Alf Lea & Co. Brannvern har levert CO2 brannslukkingssystem.

Dekk/diverse
Hydromega har levert dekksmaskineri og hydraulikk, og vinduer er fra Colt Industrier. Libra-Plast har levert utvendige dører, og lanterner er fra Tranberg. Fartøyene er oppmalt med Jotun malingssystemer, og arbeidet er utført av Tor Fasseland AS. Redningsutstyret innbefatter en 12 personers Viking redningsflåte.
Innredningsarbeidene er utført av Haugland MiljøInnredning som også har levert møbler. AS Elektrisk har utført de elektriske og elektroniske installasjonene med utstyr som blant annet Nor 250 kompass, Furuno GP-150 GPS og navtex.

DEL