Grønlandsk kontrakt til Seaonics

Illustrasjon: Skipsteknisk

Ålesund-baserte Seaonics har inngått kontrakt på levering av en komplett trålvinsjpakke og kraner til et nytt fartøy under utvikling til det grønlandske rederiet Niisa Trawl.

Det melder selskapet i en pressemelding.

Leveringen av utstyrspakken til fartøyet av Skipsteknisk-design vil finne sted i løpet av første kvartal 2018. Forberedelse og produksjon vil skje i løpet av året. Fartøyet er under bygging ved spanske Metalships & Docks.

Seaonics gleder seg til å ta fatt på det nye oppdraget. Fra venstre, Jan Kjærstad, Stig Espeseth, Erlend Strand Farstad og Jarle Sigurd Ødegård. Foto: Seaonics
Seaonics gleder seg til å ta fatt på det nye oppdraget. Fra venstre, Jan Kjærstad, Stig Espeseth, Erlend Strand Farstad og Jarle Sigurd Ødegård. Foto: Seaonics

– Søsterskipet Svend C er nettopp ferdig med prøvetur og vi er meget tilfreds og takknemlig for at rederiet igjen velger oss som leverandør av vinsjer og kraner. Vi har levert komplett vinsjepakke og kraner til det første fartøyet, og nå gleder oss til å ta fatt på oppdraget med de nye utstyrspakkene, sier Jan Kjærstad, salgssjef i Seaonics i meldingen.

Alle vinsjene til det nye fartøyet er elektrisk drevet. Trålvinsjene vil være de første i en ny serie fiskerivinsjer med PM (Permanent Magnet) motorer og vil være blant de mest dynamiske trålvinsjene på markedet.

God dynamikk på trålvinsjene er viktig for å redusere risiko for skade på øvrig utstyr under operasjon. Grønland er kjent for sine tøffe bunnforhold med fare for fastkjøring, og dette stiller høye krav til dynamiske trålvinsjer.

DEL