Genesis tre ganger høyere enn Oslo Plaza

Verdens største cruiseskip, Royal Caribbean Cruise Lines nye ”Independence of the Seas”, kommer til Oslo 21.-23. april i år. Men hun kommer ikke til å holde rekorden som ”verdens største” så altfor lenge. Allerede høsten 2009 står det som blir verdens største cruiseskip klart. Genesis, som er RCCLs foreløpige prosjektnavn på skipet, blir 40 prosent større enn Independence of the Seas som kommer til Oslo.

Når RCCLs første skip i Genesis-klassen er ferdig bygget høsten 2009, vil det være 40 prosent større enn det som i dag er verdens største cruiseskip. – Genesis blir et spektakulært skip som vil sette banebrytende standarder innen cruiseindutsrien, sier adm. direktør Roar Ingdal i Royal Caribbean.

For å få et inntrykk av dimensjonene på Genesis kan man sammenligne det med Norges høyeste bygning. Settes Genesis på høykant blir hun over tre ganger så høy som Oslo Plaza. Sammenliknet med Eiffeltårnet vil Genesis på høykant være nesten 40 meter høyere. Skipet vil også tilsvare over 13 utgaver av det største av hurtigruteskipene M/S Midnatsol i størrelse, og bli over 12 ganger så stor som Royal Caribbeans første cruiseskip Song of Norway som ble lansert i Oslo i 1970.

Prislapp: 7 milliarder kroner
Genesis blir 360 meter lang, 47 meter bred, 73 meter høy, og vil ha en kapasitet på over 5400 passasjerer. I tillegg kommer mannskapet. Det kreves 5800 årsverk å ferdigstille skipet og koster 7 milliarder norske kroner. Royal Caribbean har bestilt to cruiseskip i Genesis-klassen som skal bygges ved Aker Yards i Turku. Kjølen til det første Genesis-skipet ble strukket i desember i fjor og ferdigstilles høsten 2009. Det andre Genesis-skipet skal etter planen være klart høsten 2010.
– Med økt størrelse øker også muligheten for å tilby gjestene våre nye og innovative tilbud om bord. Konkret hva som vil bli presentert av nyheter om bord vil forbli en godt voktet hemmelighet inntil videre, men jeg kan love spektakulære ting, sier Ingdal.

Verdens største til Oslo i april
Selv om det fortsatt er en stund til Genesis flyter på egen kjøl, kan cruiseinteresserte nordmenn allerede 21. april i år oppleve en flytende gigant i Oslo. Da klapper nemlig verdens største cruiseskip, Independence of the Seas, til kai ved Akerhus festning. Oslo er første stopp for det splitter nye cruiseskipet i Freedom-klassen på turen fra Aker Yards i Turku i Finland til hjemmehavnen i Southampton.
– Dette blir en unik mulighet til å oppleve verdens største cruiseskip på nært hold både for de som ikke fikk sett søsterskipet Freedom of the Seas da hun ble lansert i Oslo våren 2006 og for de som fikk sett Freedom og vet hva de har å glede seg til, sier Ingdal. Samme dag er også RCCLs Jewel of the Seas i Oslo i forbindelse med et av de fire-netters kort-cruisene på Oslo-Amsterdam.

Cruise er verdens hurtigst voksende ferieform, og i Norge og Norden øker cruisesalget betydelig mer enn på global basis. I 2007 hadde RCCL en vekst på 60 prosent her i Norge, og spesielt Middelhavet er sterkt etterspurt. Nå når Independence of the Seas får hjemmehavn i Southampton, er veien kort for de som ønsker seile med verdens største og mest innovative cruiseskip, og allerede har flere hundre nordmenn bestilt cruise med RCCLs nyeste skip.

Genesis_stor_468242652.jpg

DEL