Har sitt første avlusingsfartøy på plass innen sommeren

Det tidligere færøyske offshore-fartøyet får montert tre FLS-avluserlinjer og tar navnet "Aas Provider". Foto: Aas Kystservice

Det Vestnes-baserte serviceselskapet Aas Kystservice øker flåten fra ett til tre fartøy, og satser på at avtalene vil komme med økt kapasitet.

Selskapet som siden 2011 har operert med katamaranen Aas 1 har nå et avlusingsfartøy og en brønnbåt for nødslakt under oppseiling.

Det 46 meter lange fartøyet som får navnet «Aas Provider» (Ex. «Thor Provider») har en fortid som offshorefartøy.

Avlusingsfartøy fra juni

– Vi kjøpte det fra det færøyske rederiet Thor, opplyser daglig leder i Aas Kystservice, Alexander Aas til skipsrevyen.no.

Fartøyet vil ha et behov for døgnbemanning og selskapet er i disse dager på jakt etter et mannskap på seks.

I disse dager er det fremtidige avlusingsfartøyet inne hos Aas Mek Verksted for ombygging og montering av nye kraner og thrustere.

Avluserlinjene fra FLS vil komme på plass i juni. Det vil i første omgang monteres tre linjer, men med mulighet for utvidelse til seks avluserlinjer.

Den nye brønnbåten er også kjøpt brukt, av Midsund-selskapet Øylaks, og har en lastekapasitet på 80 m3, eller 45 tonn bløgget fisk. Også dette fartøyet er inne for ombygging, blant annet for å oppgradere det elektriske anlegget og få satt inn bløggebenk.

Tror jobbene vil komme

Aas har stor tro på at det vil være etterspørsel etter selskapets tjenester langs hele kysten, og mener mange oppdrettere etterspør FLS-avlusing, og at relativt få båter tilbyr dette i dag.

– Jeg tror det er lettere å komme seg inn og få avtalene dersom man allerede har fartøyene på plass, sier Aas til skipsrevyen.no om hvorfor selskapet tør å øke flåten i såpass stor grad uten noen konkrete avtaler på bordet.

DEL