Fortsatt oljefest i Norge

Ola Borten Moe på partiets årsmøte. Foto Senterpartiet

Ola Borten Moe (Sp), tidligere olje- og energiminister, spår at den norske oljealderen fortsatt vil vare i mange generasjoner.

Han mener det ikke er grunnlag for det han oppfatter som oljepessimisme og debatt om slutten på oljeeventyret i Norge. – Det er merkelig å følge debatten i Norge. Du får følelsen av at oljealderen er slutt, nå er det over, sier han til Dagsavisen.

– De kan bare gå hjem og legge seg. Faktum er at selv etter en betydelig aktivitetsnedgang kommer dette til å være vår viktigste næring. Olje og gass vil fortsette å være Norges viktigste næring i mange tiår framover. Ja, kanskje i generasjoner. Det er hevet over enhver tvil, sier Senterpartiets nestleder.

Han mener det er en «logisk kortslutning» at flere har pekt på at oljeeventyret er på hell fordi oljeprisen faller. Oljenæringen vil nå finne sin naturlige størrelse etter år med kostnadsutvikling som ikke har vært bærekraftig, mener Borten Moe. Norge har bare åpnet halvparten av sokkelen, påpeker han, og mener potensialet derfor er stort i framtiden.