Forlenger med ny ettårskontrakt

MS "Skandia vega" fortsetter for Statoil. Foto: Asle Strønen

DOF ASA i Austevoll er blitt tildelt en ett-års kontrakt + ett års opsjon med Statoil for MS «Skandi Vega».

Kontrakten har oppstart i midten av mai i en direkte fortsettelse av nåværende kontrakt. Konsernsjef Mons S. Aase ønsker ikke å tallfeste kontraktsverdien overfor www.skipsrevyen.no, men opplyser at rederiets totale kontraktreserve ligger på 32,6 milliarder kroner. Kontraktsdekningen for flåten er 71 prosent.

For øvrig er en rimelig bra fornøyd med 2015-resultatet som snart legges frem. – Alt i alt er det brukbart, faktisk bedre enn ventet. På grunn av at vi har benyttet oss av brasiliansk flagg i det området har vi unngått termineringer. Vi har faktisk sikret oss nye kontrakter i Brasil, og vi har vunnet kontrakter i markeder som ikke er så sterkt rammet av oljekrisen som f.eks. Nordsjøen, f.eks i Kanada og Australia/Østen. Dessuten har vi solgt en del skip, Men det er tøft og vi stålsetter oss for de kommende årene, sier Aase.

MS «Skandi Vega» er et ankerhandling/tug/supplyskip på 5.750 dwt/8.164 br.t. med maskinkraft på 20.598 BHK. Skipet er god for 17,5 knop. Hun er bygget STX Norway Offshore på Aukra i 2010.