Fikk svar på Åpen dag

HSSEQ-manager Odd Are Sletten fra rederiet Grieg Star møtte sjøfartsdirektør Olav Akselsen (t.v.)

Direkte kontakt med alt fra saksbehandlere til sjøfartsdirektøren er fordelen med Åpen dag i Sjøfartsdirektoratet, mener deltakerne.

– Et veldig bra og informativt opplegg, og vi fikk en hel del svar på ting vi lurte på. Ikke minst fikk vi knyttet en del kontakter og snakket ansikt til ansikt med de vi ellers bare kommuniserer skriftlig med, sier mannskapssjef Kristin Alsaker i BOA Offshore.

Hun og kollegaen, crew coordinator Marianne Haugen, benyttet tiden under Åpen dag til å lære mer hos direktoratets underavdeling for Utdanning, sertifisering og bemanning. De hadde spørsmål om ERM/BRM-bedømmelse, påtegninger, krav til skipselektrikeroffiserer og andre emner innen mannskapssertifikater.

På hovedkontoret til Sjøfartsdirektoratet i Haugesund var det travelt i korridorene. Etter flere orienteringer i plenum før lunch, kunne deltakerne booke seg inn hos avdelingene for å avklare konkrete spørsmål eller treffe kontaktpersoner.

For HSSEQ-manager Odd Are Sletten fra rederiet Grieg Star var det bare å gå rett til topps.

– Jeg ønsket å gi noen tilbakemeldinger til direktoratet på hvordan vi opplever saker som opptar oss på rederikontoret, blant annet prisstrukturen på tjenester hos norsk flagg sammenlignet med andre flaggstater. Da jeg så at sjøfartsdirektøren var ledig var det enkelt å booke 20 minutter med ham, sier Sletten. Grieg Star har alle sine fartøy registrert i NIS.