Ezra bestiller to store MacGregor subsea knekkbomkraner fra Cargotec

En MacGregor aktiv hivkompensert subseakran med løftekapasitet på 150 tonn
Cargotec skal levere to store offshore-kraner til det Singaporebaserte selskapet Ezra Marine Service Pte Ltd i henholdsvis 2010 og begynnelsen av 2011. Kranene skal installeres på et dypvanns AHTS-fartøy og en større konstruksjons fartøy. Verdien på ordren er på ca. 12 millioner euro, og den ble plassert i første kvartal 2010.

Ordren består av to store aktiv hivkompenserte subsea knekkbomkraner. Den første skal installeres på et ankerhåndterings-, slepe- og forsyningsfartøy (AHTS) som opererer på ultradypt vann. Kranen, som har en løftekapasitet på 150 tonn, har en vinsj med 3 000 meter vaier montert under dekk. Den andre kranen, som også har en løftekapasitet på 150 tonn, skal installeres på et større konstruksjonfartøy med dynamisk posisjonering.

Cargotec skal produsere vitale komponenter til de to kranene ved selskapets toppmoderne anlegg i Kristiansand, og ved det nylig moderniserte anlegget for produksjon, montering og testing av offshore lasthåndteringsløsninger i Singapore.

hivkompensert subseakran
En MacGregor aktiv hivkompensert subseakran med løftekapasitet på 150 tonn

– Ezra er en stor aktør som leverer integrerte support løsninger offshore olje- og gassindustri, og deres valg av offshorekraner fra MacGregor til disse nye byggeprosjektene er en anerkjennelse av Cargotecs ekspertise på avansert offshore lasthåndteringsytstyr, sier Øystein Bondevik, salgsdirektør for offshore lasthåndtering hos Cargotec.

DEL