Elisabeth Grieg ny president i Norges Rederiforbund

Elisabeth Grieg
Generalforsamlingen i Norges Rederiforbund har valgt administrerende direktør Elisabeth Grieg (48) i Grieg International AS til ny president i Norges Rederiforbund. Grieg var foreslått fra en enstemmig valgnemnd, og etterfølger Trygve Seglem i Knutsen OAS Shipping som har vært president de siste to årene. Elisabeth Grieg er første kvinnelige president i Rederiforbundet.

– Jeg er både ydmyk, spent og motivert for oppgaven som president i Norges Rederiforbund. Sammen med resten av styret og de ansatte i forbundet ønsker jeg å synliggjøre verdiskaping og sysselsetting i skipsfartsnæringen, fokusere på miljøsatsing og sosialt ansvar som rederier langs hele kysten står for hver dag. Som næringens fremste tillitsvalgte vil jeg forsøke å bidra til at Norges stemme skal høres enda bedre i internasjonale fora, både når det gjelder høyere miljøstandarder, sjøfolkenes arbeids- og lønnsvilkår og når det gjelder videreutvikling av kompetanse. Næringen har et stort ansvar, store muligheter og mye å bidra med. Jeg gleder meg til å spille en aktiv rolle, sier nyvalgt president i Rederiforbundet, Elisabeth Grieg.

Thor Jørgen Guttormsen fra Leif Høegh & Co i Oslo og Stig Remøy fra Olympic Shipping AS i Fosnavåg ble valgt til nye visepresidenter etter å ha sittet som styremedlemmer i forbundet i henholdsvis seks og fire år.

DEL