Eimskip kjøper seg opp i dansk selskap

Illustrasjonsfoto: Eimskip

Islandske Eimskip styrker sin posisjon på verdensmarkedet ved å kjøpe 75 prosent av det danske logistikkfirmaet Ship-log. Det skriver Eimskip i en pressemelding.

– Vi er glade for å ha Ship-log som en del av Eimskip-konsernet, og selskapet vil styrke våre logistikktjenester ytterligere med et bredere omfang av Eimskips tjenester når det gjelder nye varer. Den verdifulle erfaringen fra Ship-Logs ledelse og medarbeidere vil hjelpe oss med å styrke vår virksomhet i Danmark og den globale viderekoblingsoperasjonen, uttaler Gylfi Sigfússon, konsernsjef i Eimskip.

I fjor høst forsøktte det islandske rederiet å kjøpe norske Nor Lines fra Det Stavangerske Dampskibselskap, i april fikk de avslag fra Konkurransetilsynet som mente oppkjøpet ville skade konkurransen.  

Ship-Log, som har hovedsete i Århus i Danmark, har oppnådd global rekkevidde med et internasjonalt byrånettverk i mer enn 120 land. Selskapet som sysselsetter 32 personr har sien oppstart i 2003 fått fotfeste innen temperaturkontrollert last i mat og farmasøytisk sektor. Selskapets årlige omsetning beløper seg til rundt 17 millioner euro med en EBITDA-andel på 6-7%.

 

DEL