DNV GL flytter sitt maritime hovedkontor for Norden, Baltikum og Russland til Bergen

DNV GL Bergens nye hus på Marineholmen.
DNV GL Bergens nye hus på Marineholmen.

Fusjonen mellom Det Norske Veritas og Germanischer Lloyd (DNV GL) fikk positiv betydning for virksomheten i Bergen. Da beslutningen om sammenslutning kom, ble det også avgjort at det nye selskapet skulle flytte sitt regionale hovedkontor for maritim virksomhet i Norge, resten av Norden, Baltikum og Russland til Bergen.

Nå er selskapet også sikret et sted å være. GC Rieber Eiendom AS skal reise et 8000 kvadratmeter nybygg på Marineholmen for DNV GL. Bygget dimensjoneres for inntil 250 arbeidsplasser.

Nybygget skal huse administrasjonen, andre kontorer, og arealer for lettere laboratorievirksomhet, og får både egen kantine, garderobeanlegg og møterom. Bygget blir tilrettelagt for senere utvidelse med to etasjer. I tillegg til nybygget er DNV GL også i sluttforhandlinger om leieavtale med Frydenbø Eiendom AS for Sabb Motorfabrikk-bygningen på Damsgaard der det er planlagt tyngre laboratorie-virksomhet, som blant annet omfatter et stort strekktestanlegg.

DNV GL er i ferd med å vokse ut av sine nåværende lokaler i Johan Berentsens vei på Laksevåg. Virksomheten i Bergen vil trolig ekspandere sterk i tiden fremover. Spaden for nybygget stikkes i jorden før sommeren i år. Det blir innflytningsklart i september 2016.

Nybygget får en svært høy miljøklasse og blir et av de første bygg i Bergen som klassifiseres som Breeam Excellent.

DNV GL er verdens største klassifiseringsselskap med 17.000 ansatte og har kontorer i mer enn 100 land. Det fusjonerte selskapet eies med 63,5 prosent av Stiftelsen DNV mens GLs eiere, Mayfair, har 36,5 prosent av aksjene. Hovedkontoret for konsernet er på Høvik i Akershus.

DEL