– Det nye arbeidsfartøyet er en del av vår modernisering

"Reidar Viking" skal i aksjon for Arnøy laks. Foto: Sletta Verft.

Av: Therese Soltveit, kyst.no

Sletta Verft overleverte nylig arbeidskatamaranen «Reidar Viking» til Arnøy Laks. – Det nye arbeidsfartøyet er en del av vår modernisering av flåten. Vi holder nå på å skifte ut en del eldre fartøy, samt modernisere og oppdatere noen av de andre båtene våre, opplyser daglig leder Håvard Høgstad i Arnøy Laks til kyst.no.

Sletta Verft AS overleverte onsdag 22. februar nybygget «Reidar Viking» med byggenummer 159 til Arnøy Laks AS.

Arbeidskatamaranen er bygget i aluminium og er 13,3 x 7,5 meter. Ronny Haltbakk ved Sletta verft opplyser til kyst.no at de brukte 17 uker på selve byggingen av båten.

Selskapet skriver på sin Facebook-side «Vi takker Arnøy Laks for oppdraget og ønsker båt og mannskap lykke til».

Utskifting og modernisering  

Daglig leder Håvard Høgstad i Arnøy Laks sier han er glad for at de har fått nok en båt levert av Sletta, og påpeker at den vil være i drift allerede neste uke.

– Det nye arbeidsfartøyet er en del av vår modernisering av flåten. Vi holder nå på å skifte ut en del eldre fartøy, samt modernisere og oppdatere noen av de andre båtene våre. De eldre båtene må skiftes for vi trenger større fartøy med mer løftekapasitet, som gir bedre stabilitet. Dette er grunnet større arbeidsoperasjoner på lokalitetene, sier han til kyst.no. 

Lokalitetsbåten er en del av oppdrettsselskapet moderniseringsplan. Foto: Sletta Verft.
Lokalitetsbåten er en del av oppdrettsselskapet moderniseringsplan. Foto: Sletta Verft.

«Reidar Viking» er den andre lokalitetsbåten levert av Sletta Verft, og Høgstad er fornøyd med arbeidet verftet har gjort.

– Fartøyet er skreddersydd etter våre behov, der vi har fått større plass til mannskap og bedre løftekapasitet. Båten skal gjøre lokaliteten selvhjulpen, og når fisk igjen blir satt ut på lokaliteten Uløybukt i Skjervøy kommune, vil den operere der. Før den tid vil den operere på andre lokaliteter, opplyser han.

Han legger til at denne båten er den siste i moderingseringsprogrammet deres.

Det relativt lille oppdrettselskapet har nå totalt fem arbeidsbåter som skal driftes på deres syv lokaliteter.

Oppkaller etter eierne 

Selskapet har valgt å kalle opp flere fartøy etter eierne sine.

.

– «Reidar Viking» er oppkalt etter en av våre tre eiere, som da heter Reidar Johan Fredrik Berg. Vi ville gjøre litt stas på han og valgte derfor dette navnet, sier Høgstad. 

De resterende to eierne, Thor Helge Nygaard og Geir Sverre Nygaard har også fartøy oppkalt etter seg selv.

Info om byggenummer 159 fra Sletta Verft:

  • Katamaranen er 13,3 meter lang og 7,5 meter bred.
  • Krana er en Palfinger PK 32002 levert av Bergen Hydraulic.
  • Motor er Scania DI13 380 hk levert av Nogva motorfabrikk.
«Reidar Viking»  er den ferske arbeidskatamaranen til Arnøy laks, og skal ha mye bedre løftekapasitet enn de eldre fartøyene til oppdretteren. Foto: Sletta Verft.
«Reidar Viking» er den ferske arbeidskatamaranen til Arnøy laks, og skal ha mye bedre løftekapasitet enn de eldre fartøyene til oppdretteren. Foto: Sletta Verft.