Damen bygger avlusingsbåt for Remøy

Damen Shipyard underskrev kontrakten med Volt Service AS  i desember 2016. Bak fv. Lodewijk van Os, produktsjef UtilityVessels i Damen og Sigurd Remøy, driftssjef Remøy Management. Foran fv. Remko Hottentot, salgssjef, Norge i Damen og Even Remøy, administrerende direktør i Remøy Management. Foto: Damen

Det var en stor dag for nederlandske Damen Shipyard Group da de landet kontrakten med Volt Service AS om levering av Utility Vessel 4312.

– Vi er svært glade for denne betydningsfulle kontraktsinngåelsen, uttaler Remko Hottentot Damens salgssjef i Norge til Skipsrevyen.no.

Fartøyet, som får navnet «Volt Processor» har planlagt levering i første kvartal 2018. Det skal brukes til avlusing i oppdrettsnæringen og driftes av Volt Service As i Fosnavåg, et datterselskap av Remøy Ship Management, opplyses det i en pressemelding.

UV 4312 bygger videre på Damens mindre modell, UV 2410. Utformingen på det 43 meter lange fartøyet skal være optimalisert for oppdrettsnæringen, med lavt fribord som gir enkel tilgang til vannlinjen på begge sider og rekkverk som kan fjernes.

Damen vil skreddersy sitt UV 4312-design ved å installere en tredje kran, DP1-system, kraftigere baugthruster, samt ekstra generator og ozongenerator.

Damen UV 4312_lowres