Containerrekord i Stockholm

Containerterminalen i Frihamnen. Foto: Stockholms Hamnar

I en pressemelding fra Stockholms havner, fremgikk det at containerterminalen i Frihamnen har håndtert cirka 54.000 TEU i 2016. Tidligere rekord var på drøyt 51.000 containere.  

Fjoråret var rekordår ved containerterminalen i Frihamnen i Stockholm. Aldri før, har så mange containere blitt transportert sjøveien til Sveriges største forbrukermarked.

– Det er veldig positivt at containerantallet øker i Frihamnen, med tanke på at vi bygger en ny godshavn som fremover skal ta en stor del av vareforsyningen i den raskt voksende Stockholmsregionen, uttaler Henrik Widerståhl, markedssjef ved Stockholms Hamnar.

Containerterminalen i Frihamnen er en effektiv terminal i hjertet av Sveriges største forbrukermarked med en tredjedel av Sveriges befolkning. Verdens nest største containerrederi MSC trafikkerer terminalen. Andre rederier som trafikkerer containerterminalen er Team Lines, TransAtlantic Container og Unifeeder.

Ny havn i 2020

Stockholms Hamnar bygger en ny havn sør for Stockholm, Stockholm Norvik Hamn, som er beregnet å stå klar i 2020 (med en dybde på 16,5 m (Östersjömax).

Gjennom Stockholm Norvik Hamn blir det mulig å frakte gods sjøveien så nært Sveriges største forbrukermarked som mulig. Det gir store er miljøgevinster samtidig som det avlaster landets belastede vei- og jernbanenett, står det i pressemeldingen.