Cargotec sikrer trygg og effektiv ankerhåndtering offshore med MacGregor-utstyr

AHTS-fartøy til DOF ASA – MacGregor-systemene bidrar til betydelig hurtigere og mer kostnadseffektive operasjoner, og forbedrer sikkerheten for personell
Cargotec skal levere to MacGregor manipulatorsystemer for ankerspillhåndtering og to offshore knekkbomkraner til DOF ASA, noe som sikrer dem trygge og effektive ankerhåndteringsoperasjoner offshore.

Cargotec fikk i april ordre på to av sine MacGregor manipulatorsystemer for ankerspillhåndtering og to offshore knekkbomkraner. Ankerhåndteringsutstyret skal være klart til levering i 2011 og er spesifisert for to ankerhåndterings-/supplyfartøy (AHTS) på bestilling fra DOF ASA. AHTS-fartøyene er av typen STX AH12 og skal bygges av STX Brazil Offshore for operasjoner i det brasilianske markedet.

– Systemene vil gjøre operasjonene betydelig hurtigere og mer kostnadseffektive, samtidig som personsikkerheten forbedres betraktelig under farefulle arbeidsforhold til havs, sier Øystein Bondevik, salgsdirektør for offshore lasthåndtering hos Cargotec.

MacGregor-manipulatorsystem er konstruert for å utføre fjernstyrt utskifting av ankerspill på ankerhåndteringsvinsjer til havs. Systemet sikrer trygg håndtering av ankerspill på inntil 12,5 tonn under varierende værforhold.

DEL