Brødrene Aa bygger turistfartøy til Lysefjorden

Slik vil Rødnes nye båt på Lysefjorden se ut. Illustrasjon: Brødrene Aa

Rederiet Rødne, som i løpet av fjoråret transporterte 100 000 turister på Lysefjorden investerer i nytt turistfartøy, bygget av Brødrene Aa. 

Verftet i Nordfjord har i alt bygget ti båter for Rødne de siste 15 årene, deriblant den første karbonfiberbåten i 2002.

Også båten som nå skal bygges vil være i karbonfiber, opplyser salgsingeniør i Brødrene Aa, Ole Andre Aa til skipsrevyen.no.

Den 37, 8 meter lange båten vil ha katamaran-design med panoramavinduer rundt hele salongen og godt med plass på dekk. Maksfarten er på 19,9 knop. Passasjerkapasiteten vil være på 297 personer, dobbelt så mange som på rederiets andre båter, og være den største investeringen, med en prislapp på 75 millioner kroner.

– Joda, jeg kjenner det litt i magen. Men, det skal du vel gjøre når du investerer godt og vel 75 millioner kroner i en ny båt. Aldri har rederiet fra Sjernarøyane i Finnøy satset større. Aldri har Rødne investert så mange millioner kroner, bestilt en så stor båt og spisset konseptet rundt en båt mer tydelig, sier daglig leder Lars André Rødne i en pressemelding.

Fartøyet som skal leveres i april 2018 vil få navn på senhøsten. Hva båten skal hete vil bestemmes gjennom en navnekonkurranse.